Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur du sätter på Dimljus?

I situationer där dimma, regn eller snö gör körningen svårt, kan dimljus vara en förarens bästa vän om de används korrekt. Dimljus kastade en bred ljusstråle över vägen för att ge en bättre bild av området direkt framför bilen. De är utformade för att kasta ljus nedåt mot vägen och hindra den från att reflektera in i förarens ögon. Du kan använda bilens dimljus för att öka din vision i annars svåra körförhållanden. Instruktioner
1

se till att din bil faktiskt har dimljus. Rådgör med din bilens instruktionsbok för att avgöra detta.
2

Slå på din bil. Om du försöker ditt dimljus för första gången, är det bäst att göra det i din uppfart eller en säker plats så att du till fullo kan inspektera dem utan distraktion.
3

Lokalisera växla till bilens dimljus. I många fall kan denna brytare finns i slutet av spaken som används för att sätta strålkastarna på och av. Vissa modeller har dimljus som aktiveras genom en knapp på instrumentpanelen.
4

Aktivera dina dimljus genom att utföra lämplig manöver. I fallet med en omkopplare på din strålkastare spaken, dra i spaken ut och bort från ratten. Om din bil har en in-dash-knappen, tryck på knappen så att dimljusen slås på.
5

Kontrollera bilens dimljus för att säkerställa att de har vänt på. Om de har, är du redo att köra med dina dimljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148492.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.