Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör nedför med en manuell växellåda

Branta bergsvägar ofta har vacker utsikt men också hålla allvarliga risker för dykare. Att hålla en manuell växellåda bil under kontroll tar skicklighet och praxis. Lära sig tekniker för att köra ner en lång berg lutning sparar slitage på brakesand motorn och, viktigast av allt, får du ner för backen på ett säkert sätt. Instruktioner
1

Använd bromsarna sparsamt. Långa bergsvägar kan snabbt överhettas bromsarna får dem att gå mjukt eller misslyckas helt. Titta efter tecken på överhettning bromsar som luktar bränt eller rök från hjulen.
2

Lär normala ljudet i bilens motor genom att lyssna under vardagliga körförhållanden. Att känna rätt intervall drift RPM av bilen är nödvändig för att köra nedför en lutning.
3

Släpp manuell växellåda i den växel som gör att överföringen att bromsa bilen men titta på RPM motorn noga. Motorn måste arbeta på ett något högre varvtal än vid normal körning. Om du ständigt knacka bromsarna ska du släppa en växel.
4

Sakta bilen till hörna genom att kopplingspedalen trycks och skifta manuell växellåda till en lägre växel. Blip gasreglaget för att få varvtal upp och släpp kopplingen. Sätta press på bromsen för att ta bilen till den hastighet som krävs för hörnet.
5

tillbaka till högre växel när vägen rätar ut att accelerera. Var beredd att skifta oftare än vanligt så branta stigningar kräver fler justeringar. Fortsätta att övervaka bromsarna och dra över i ett säkert område om tecken på överhettning verkar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147932.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.