Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör i rusningstid med manuell transmission

Rush hour är alltid jobbigt för alla förare, men mer så när du har en manuell växellåda. Den enkla handlingen att trycka på kopplingen in och ut börjar trötthet benet och bara koppla av blir omöjlig. Att veta hur man kryssning en manuell växellåda under rusningstid innebär bättre körsträcka, mindre slitage på din bil och en mer avkopplande enhet totalt. Instruktioner
1

Öva lämnar bilen i växel i stop and go trafik. Ridning stötfångaren på bilen framför dig kommer inte att få dig hem snabbare och är farligt. Låt bilen leder dig genom flera billängder och oroa dig inte om bilar glider framför dig. Alla får fortfarande där de ska samtidigt och det är säkrare.
2

Match hastighet med trafik, men motorbroms när du börjar se bromsljus framåt. Släpp växlar med kopplingen som behövs och slutligen krypa i första växeln om det behövs. Motorbroms bilen sparar gas genom att stänga av bränslepumpen, till skillnad utrullning. Det sparar också slitaget på bromsarna och koppling utan att göra någon skada på själva motorn.
3

Lämna tillräckligt med avstånd mellan dig och bilen framför som normalt stopp och start av linjen inte med sig dig till ett fullständigt stopp. Även om det finns tillfällen du måste sluta, kommer de att vara mindre frekvent, vilket också sparar gas.
4

Lär dig att se framåt i trafiken till fläckanalysareor problemområden som kommer upp och justera krypa för att möta behovet. Bor på baksidan av stötfångaren genom en pendlande är frustrerande, men när du vet hur att hålla hjulen rullande du känner att du får någonstans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147930.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.