Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en 2002 Dakota

Med ökningen av priset på gas, är förare av pickup lastbilar letar efter det bästa sättet att spara pengar genom att få den bästa bränsle körsträcka för sitt fordon. Baserat på "Fuel Economy Guide" utgiven av US Department of Energy, blir en Dodge Dakota cirka 15 miles till gallon i staden och 20 miles till gallon på motorvägen, med en beräknad årlig kostnad på $ 2,302. Du kan få bättre gas körsträcka från din bil baserad på hur du kör och underhålla din Dodge. Instruktioner
1

Håll din motor väl avstämd. En smutsig, igensatt-up motorn är inte idealisk för att spara på gas körsträcka. Du kan förbättra din körsträcka på upp till 40 procent bara genom att få din motor i samklang och hålla den upprätthålls över tid.
2

Håll dina däck ordentligt pumpade. Deflaterade däck kommer att orsaka din bil att använda mer gas. Du kan förbättra din gas körsträcka med cirka 3,3 procent genom att se dina däck uppfyller rätt däcktryck. Att veta det idealiska trycket för dina däck, leta efter en dekal på insidan av din dörr eller hänvisa till din instruktionsbok.
3

Var uppmärksam på din körbeteende. Gasa och bromsa snabbt och kör i hastigheter över hastighetsgränsen är två av de största orsakerna till spillo gas. Genom pacing din körning och gradvis accelererande, kan du spara bränsle med cirka 33 procent på landsväg och 5 procent i staden.
4

Lyda hastighetsgränsen. Köra över hastighetsgränsen är en stor bidragande faktor till att använda mer gas. Du använder en extra $ 0,24 per gallon för varje 5 miles du kör över 60 miles per timme.
5

Använd din farthållare. För att upprätthålla hastighetsgränsen och undvika dessa små svängningar i hastighet som du inte kanske märker, lära sig att använda din farthållare. Även om detta är särskilt användbart på motorvägen och på långa turer, använder det också när man kör runt i stan. Kör din lastbil vid en konstant hastighet hjälper till att få bättre gas körsträcka totalt.
6

Lämna inte motorn på tomgång. Du får inte flytta någonstans, men bilen är fortfarande brinnande gas. Om du kan stänga av motorn under de längre perioder av väntan, kommer det att bidra till att spara bränsle och pengar.
7

bort någon vikt att du inte behöver bära. Även extra vikt tenderar att påverka gas körsträcka på mindre fordon, är det fortfarande en bra idé att rensa ut din pickup och se till att du inte toting runt något onödigt tung. Varje extra 100 pounds som du bär kan minska dina miles per gallon med hela 2 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148403.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.