Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Användning av parkeringsbroms

Parkeringsbromsen är en mekanisk anordning med två huvudsakliga funktioner i fordonet. Förare använda den för att se till att en bil eller lastbil står stilla medan parkerad. Förare kan också använda den som en backup bromsa om ett fordons huvudsakliga hydrauliska bromsar misslyckas. Parkering med parkeringsbroms

Alla bilar har en transmission-baserad mekanism för att immobilisera en bil, men föraren ska använda parkeringsbromsen tillsammans med denna mekanism för att se till att deras bil inte rör sig medan obevakad.

Med en manuell växellåda, kan en förare lämnar en bil i första växeln eller bakåt för att hålla en bil på plats. Med en automatisk växellåda, sätta bilen "park" engagerar parkering spärrhaken, vilket kommer att hålla en bil på plats. Många förare använder dessa mekanismer enbart för att hålla sina bilar stillastående, endast med hjälp av parkeringsbromsen när de parkerar på en kulle. Men ingen av dessa metoder är tillförlitliga nog att använda ensam. Kugghjulet skiftning av en manuell bil kan lätt glida ur läge om störd. Parkeringen spärrhaken kan gå sönder eller glida av, vilket gör att bilen rullar iväg.

Tanke på dessa möjligheter ska förarna alltid att aktivera parkeringsbromsen när bil. Att parkera, koppla den primära bromsen. Sedan aktivera parkeringsbromsen. Sätt den automatiska växellådan i parken. Att göra det i den ordningen kommer att minska belastningen som läggs på parkering spärrhaken.

Det sista steget av all användning av parkeringsbromsen är att frigöra den innan du kör igen. Vissa förare tycker att det är lätt att glömma detta steg, vilket kan skada bilen. För att undvika detta, gör en vana att koppla ur bromsen och trycka ner den primära bromspedalen innan du slår på motorn.
P Om du fortfarande vägrar att använda parkeringsbromsen regelbundet, åtminstone använda det ibland för att se till det håller fungerar. Dess kablar kan korrodera och ta upp om de går oanvända för länge, så ingriper det ibland att rengöra kabeln. Addera Stopp med en parkeringsbroms

På mycket sällsynta tillfälle att dina bromsar misslyckas, kan parkeringsbromsen hjälpa till att stoppa bilen. Generellt kommer parkeringsbromsen inte stoppa bilen på egen hand. Först, flytta bilen till sin lägsta växeln. Motorn saktar bilen ner. Sedan långsamt i parkeringsbromsen. Arbeta inte den för snabbt eller dra för hårt eftersom bakhjulen kunde låsa upp, vilket gör att bilen att snurra. Använd långsamt, jämnt tryck på parkeringsbromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148115.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.