Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Förhindra att en bilen rullar bakåt på en Hill

Att veta hur tryggt att parkera bilen på en kulle kan hindra den från att rulla bakåt och skada din bil eller omgivande egendom. Medan nödbromsar kan hjälpa till att hålla bilen från att rulla, bör de inte åberopas. Några tips kan hjälpa dig att lära dig att stoppa bilen från att rulla. Instruktioner
1

parkera bilen så nära den trottoarkanten som möjligt och sedan lägga bilen i friläge medan du håller ner fotbromsen. Vrid ratten mot trottoarkanten och sedan långsamt släppa upp bromsen. Låt bilen rulla sakta ner för backen tills i vänder nog att bakhjulen träffade trottoarkanten, håller bilen på plats. Se till att du rullar bakåt långsamt, eller din fart kan leda till att du hoppa upp på trottoarkanten.
2

Förvandla din ratten bort från gatan, även om det inte finns någon trottoarkant att stärka tiress. Slå din hjulet även om det inte finns någon kantsten dämpas den nedåtgående dynamiken i din bil om bromsarna råkar misslyckas. I stället för att rulla ner för backen, kommer det att vända åt sidan och stanna, undvika överdriven skada.
3

Placera bilen på första växeln om du råkar ha en manuell växellåda, eller i parkera om du har en automatisk växellåda. Ställ alltid nödbromsen för back up, som ibland en bils växlar kan glida ut, orsakar det att rulla ner för backen.
4

Placera en stor sten eller träbit bakom bakhjulen som en extra säkerhetsåtgärd. Om du har en manuell övergång, kan denna metod också bidra till att förhindra att bilen rullar bakåt när du lämnar din parkeringsplats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147895.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.