Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Alternativ för Snökedjor på Ice

Körning på snö och is kan vara utmanande. I vissa fall är extra dragkraft behövs. Även slirskydd ger utmärkt drivförmåga, kan de vara svåra att installera och har en tendens att bli trassliga. Det finns ett antal alternativ till slirskydd för körning på snö och is. Siping

Ett sätt att öka dragkraften dramatiskt på is är att få dina däck siped. Tire Siping är en metod för att skära slitsar tvärs över slitbanan hos ett däck. Detta görs tusentals gånger på ett däck, vilket ger tusentals kanterna för att hjälpa väggrepp i halt väglag. Siping hjälper både med acceleration och bromsning på is och även förbättrar däckets åktur. Siping minskar inte livslängden på däcken, eftersom inget gummi avlägsnas från slitbanan. De är helt enkelt nedskärningar i slitbanan. I själva verket kan siping öka slitbanans livslängd eftersom det stöd i värmeavledning. En fördel med däck Siping är att däcken inte behöver tas bort för sommaren körning.
Studs

Studs är metallspikar som sätts in i slitbanan av en däcket. Studs hjälp på is genom att dra i isen för att ge bättre acceleration och inbromsning. Studs är i allmänhet installeras i specialiserade vinterdäck, vilket också hjälper till med dragkraft. Däck kan antingen köpas i förväg dubbade eller förses med dubbar. Dubbdäck måste tas bort från bilen på sommaren på grund av skador på vägarna från metallen klotsarna. Studs är inte lagligt i alla stater. Det finns ofta en "säsong" i många av de stater där de är lagliga. Stater som har förbjudit dubbar har gjort det på grund av den offentliga kostnaden för skador på vägarna.
Kablar

Även mycket lik kedjor, kablar är lättare att installera och ta bort och inte trasslar så lätt. Som med kedjor, kablar som är anslutna till drivhjulen på en bil. Om bilen är framhjulsdriven, skulle kablarna går på framhjulen. Om det är bakhjulsdriven, de går på bakhjulen. Av alla dessa alternativ, kablar ger mest extra dragkraft. De installeras genom att lägga dem framför eller bakom hjulen på vilka de kommer att installeras och flytta bilen till en mittpunkt på kablarna. Kablarna är sedan lindade runt däcket. Förutom att vara enklare att installera än kedjor, kablar tenderar att ha en högre maximal hastighet. De är dock inte säkert i hastigheter mycket över 40 MPH.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148111.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.