Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man arbetar en manuell växellåda

En manuell växellåda kräver att föraren växla in ett fordon för att rymma för hastighet och riktningsförändringar och terräng. Växelspaken för en manuell växellåda är antingen på rattstången eller på golvet mellan framstolarna. Bilar och lastbilar kommer med en tre-, fyra-eller fem-växlad växellåda. Många förare föredrar kontroll av att välja växlar på språng med manuella växellådor. Återupprätta en automatisk överföring kräver extra körning skicklighet, men det kan vara till stor hjälp för att göra växlingar med en manuell växellåda på kullar eller hala vägar. Instruktioner
Hur fungerar en manuell växellåda
1

spänna fast säkerhetsbältet och se till att alla passagerare gör detsamma. Ett fordon ger inget skydd för förare och passagerare inte bilbälte.
2

Trampa ner kopplingen innan du startar bilen. Kopplingen måste också vara nere när bromspedalen används.
3

Shift in "först" eller "omvänd" med kopplingen nere. Tryck försiktigt på gaspedalen samtidigt sakta lyfta av kopplingen. Bilen kommer att börja röra sig i önskad riktning.
4

Använd omvänt för säkerhetskopiering fordonet från en död stopp. Vissa stick-skift modeller kräver att växeln skall dök nedåt, eller en greppflik dras innan övergången att vända. Detta skydd mot oavsiktligt skifta i backen medan fordonet rör sig framåt.
5

Shift genom de växlar framåt när du tar bilen upp till hastigheten. Minska trycket på gaspedalen när man trampar på kopplingen för att växla från "första" till "andra" när motorn vindar med en hastighet av 10 till 15 miles per timme. Sakta lyfta kopplingen när du återupptar acceleration.
6

Shift till "tredje" växel mellan 20 och 25 miles per timme. Använd samma gas-koppling samordning av uthyrning av gasen samtidigt som du trycker på kopplingen, sedan återvänder acceleration samtidigt lyfta bort kopplingen.
7

Shift till högre växlar att ta hänsyn till hastigheten om modellen har ett fyra - eller fem-växlad växellåda. Skifta till "fjärde" växel mellan 30 och 35 miles per timme och "femte" redskap när du når 40 eller 45 miles per timme.
8

nedväxling för kullar. Växla ner till en lägre växel för att vinna makt för att klättra en kulle. Använd också "första" eller "andra" redskap för att hålla från att få alltför mycket fart på väg ner en brant klass. Detta bidrar till att undvika att bränna ut bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148002.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.