Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift en automatisk växellåda

En automatisk växellåda är en elektroniskt styrd enhet som underlättar körning framåt och bakåt för en personbil eller lastbil. På en vanlig personbil eller liten lastbil, beroende på märke och modell, upp till fyra växlar framåt kan vara tillgängliga, liksom en backväxel, en neutral växel och en park. Växeln närvarande engagerad på fordonet anges på växelindikator, som vanligtvis är märkt med PRND L3 L2 L1. Tanken bakom automatlåda var att göra körningen enklare genom att eliminera den manuella kopplingen och växel. Saker du behöver
Bil med automatisk växellåda
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Engage bromspedalen, trycka ner ordentligt. Många nyare bilar kommer inte att tillåta växlarna skiftas utan att först kliva på bromsen. Det är inte nödvändigt för motorn att vara igång för att växla, men motorn behöver vara igång för att rymma framåt eller bakåt rörelse.
2

Shift bilen till "Reverse" för att flytta bilen bakåt. Titta på växelindikator och kontrollera att "R" är valt. Vissa bilar kräver att föraren håller en knapp medan du flyttar växelspaken. Knappen, om det finns en, kommer att vara på växelspaken själv. Med in backväxeln, kan det köras bakåt. Det finns bara en backväxel, till skillnad från körning framåt, som erbjuder flera redskap val.
3

Shift bilen till "Neutral" och "N" på växelindikator kommer att väljas. Om bilen motorn stannar, kommer att skifta till neutralläge så att föraren kan starta bilen. När transmissionen är i friläge, även utan motorn igång, kan bilen rulla fritt och styrningen går inte låsas. Om bilen behöver skjutas av någon anledning, bör den placeras i denna växel först.
4

Shift bilen i "Drive" och "D" på växelindikator markeras. Detta är växeln i valet för regelbunden framåt körning. Inom detta växelval, kan ett antal växlar spelar in, dikteras av hastigheten på bilen. Det är där "automatiskt"-funktionen för överföringen verkligen skiner. Beroende på märke och modell av fordonet från att köras, kan det vara allt från tre till sex växlar framåt, men inte föraren inte behöver vara oroliga med att välja dessa växlar - transmissionen gör det automatiskt
<. br> 5

Placera bilen i "Låg 3" redskap och motsvarande bokstav på växelindikator kommer att väljas. Detta redskap används för motor bryta när man kör ner en brant backe och för extra muskler när man klättrar en lutning. Motor bryta innebär att överföringen bromsar hastigheten på bilen. Motor bryta under en längre tid bör undvikas, eftersom det kan skada motorn allvarligt.
6

Shift bilen till "Low 2" växel, om bilen är utrustad med detta redskap. Liksom tidigare låg växel, hjälper detta redskap med bryta på branta nedgångar och branta stigningar. Det är också bra med start framåt rörelse från ett stopp på vägar gjorde halt vid regn, snö eller lera.
7

Shift bilen till "Low 1" redskap. Denna växel fungerar på samma sätt som de övriga låg växel inställningar förutom att det sänker motorvarvet mest. Detta redskap ger mest muskler, eller vridmoment, till hjulen möjligt med den nuvarande motorn.
8

Placera bilen i "Park" när du har stannat bilen och har för avsikt att lämna fordonet. Använd även detta redskap när du startar bilen. Växellådan låses då i detta redskap, vilket betyder att det inte kan röra sig fritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149140.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.