Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en pinne skift

Lära sig att köra en manuell växellåda bil, eller en pinne skift, kan utmanande, men med lite tålamod och övning kan bli så enkelt som att köra en automatisk bil. Följ dessa steg för att komma igång. Instruktioner
Lär känna Transmission
1

Observera att det finns tre pedaler istället för två. Pedalen längst till vänster är kopplingen och det hjälper dig flytta. Bromsen och gas följer från vänster till höger.
2

Placera växelspaken i mittkonsolen av bilen. Studera diagrammet på toppen av växelspaken, vilket talar om var varje redskap finns. Diagrammet kommer att se ut två H har fastnat tillsammans.
3

Öva på en parkeringsplats eller i ett ensligt område där du inte träffar något. Dra upp parkeringsbromsen och lägg växelspaken i friläge.
Drabbar väg
4

Placera höger fot på bromsen och starta bilen. Placera din vänstra foten på kopplingspedalen och flytta växelspaken till första växeln-toppen av den första H. Ta inte bort foten från bromsen.
5

Lossa parkeringsbromsen och ta din foten från bromspedalen när du är redo att börja.
6

Placera din högra fot på gasen och sakta tillämpa lite tryck. Underlätta ditt foten från kopplingspedalen, och när motorn börjar sakta börja tillämpa tryck på gaspedalen. Se till att du ansöker så mycket som du släpper. Detta kommer att få bilen accelererar på första växeln.
7

Ta din högra fot på gasen när bilen börjar rev till 3.000 rpm, och driva din vänstra fot ner på kopplingen. Dra växelspaken rakt ner så långt det går för att sätta bilen i tvåans växel. Släpp kopplingen samtidigt som du trycker på gasen.
8

Fortsätt att använda samma steg för att lägga i en växel varje gång bilen träffar 3.000 rpm. Flytta bara en växel i taget, runt H, tills du träffar femmans växel. Du kommer endast att använda femmans växel om du kör på motorvägen.
Sakta, vända och stoppa
9

nedväxling när du vill sluta. Släpp växelspaken till andra samtidigt som kopplingen och bromsen.
10

Placera bilen på första växeln och dra åt parkeringsbromsen vid parkering.
11

Sälj bil i omvänd genom att tillämpa både bromsen och kopplingen och förflyttning av växelspaken hela vägen till höger och hela vägen ner. Släpp kopplingen och gaspedalen samtidigt långsamt och bilen börjar röra sig bakåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147836.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.