Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör

Vrid nyckeln, trycker gasen och gå, eller hur? Tja, är körningen lite mer komplicerat än så, särskilt för nya eller oerfarna förare. Läs denna grundläggande handledning om du behöver fräscha upp dina kunskaper, men kom ihåg att inte ta dessa kunskaper ut på vägen om du inte har ett giltigt körkort. Instruktioner
1

Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid medurs till "Start"-läge, tills motorn startar. När den gör det, låt nyckeln att glida tillbaka till "On" läge. Om körning i mörker eller dåligt väder, slå på strålkastarna. Sätt på dig säkerhetsbältet.
2

Sätt foten på bromspedalen och lossa nödbromsen om det är på. Med foten fortfarande på bromsen, ställa bilen i växel. På en normal, automatisk växellåda kolumnen "P" står för park, "R" för bakåt, "N" för neutral och "D" eller "D1" för enheten. För att gå framåt, sätta bilen i "Drive", att gå bakåt, ställa bilen i
3

Placera händerna på ratten, en på vardera sidan "Reverse".. Ta bort foten från bromspedalen och flytta den till gaspedalen. Bilen kan rulla lite innan du ger den gas, så var beredd för detta. Sakta accelerera tills du får upp till en behaglig fart.
4

Ta hörn och skarpa kurvor långsamt, ungefär 15 eller 20 miles i timmen. Signal med blinkers minst 100 meter innan kurvtagning vid korsningar. Vrid ratten i en kontrollerad, hand-over-handrörelser, som runkar hjulet kan leda till att du förlorar kontrollen över bilen.
5

Brake småningom, när det är möjligt. Naturligtvis kommer om du måste sluta snabbt, bromsa så fort du behöver, men bromsa långsamt göra för en mer bekväm enhet. Börja bromsning cirka 100 meter bort från en tur om du ska 50 miles i timmen, och cirka 50 meter bort om du ska 30 miles i timmen. Börjar med dessa allmänna råd, få en känsla för dina egna bromsar och hur snabbt du vill stoppa.
6

byta fil genom att först kontrollera din sida och backspeglar för en tydlig väg, sedan signalering med din blinkers i rätt riktning. Sedan något vrida ratten i den riktning du vill gå. Räta hjulet när du har bytt körfält.
7

Parkera bilen och stänger av motorn när du har nått din destination. Att parkera, bromsa bilen tillräckligt för att sakta ner till ca 5 eller 10 miles i timmen, hålla foten på bromsen när du styra bilen till en parkeringsplats. Kom till ett fullständigt stopp, sedan flytta bilen till "Park", stänga av strålkastarna när de är på och vrid nyckeln till "Off".

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147837.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.