Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man använder en manuell choke på en bil

Klassiska bilar som pre-date elektroniskt styrd bränsleinsprutning ofta använder en manuell choke att variera blandningen av bränsle och luft. En manuell choke är en mekanisk anordning som kopplar en infällbar knopp i förarutrymmet, via en kabel, till en metallplatta inuti förgasaren. Metallplattan flyttas för att öka eller minska mängden av insugsluft, för att ge den optimala bränsleblandningen för motorn. Effektiv användning av en manuell choke kräver en förståelse av mekanismen, och effekterna av temperaturförändringar på bränsle. Saker du behöver
Manuell choke förgasare utrustat bilen
Visa fler instruktioner
1

Dra manuella choken för att minska luftintaget och ge en rikare bränsle- till-luft-förhållandet innan du startar tändningen. Justera mängden choken du drar ut beroende på motorns temperatur. Mer bränsleångor är närvarande i en varm motor, vilket kräver mindre choke.
2

Dra ut choken mer för en kallstart, eller på en kall dag. Mer bränsle droppar och mindre bränsleångor är närvarande i en förgasare på en kall dag, så du behöver mer choke.
3

Slå på tändningen och starta motorn. Justera bränsle-luft förhållandet bränsleblandningen levereras till bilmotorn genom att trycka på manuell choke långsamt som motorn värms upp till arbetstemperatur.
4

Lyssna på motorn för att avgöra om du behöver finjustera manuella chokeläget. Justera chokeläget om du hör motorn gör en stamning eller förstoftning brus.
5

Dra ut choken lite för att kontrollera om motorn kräver mer bränsle. Skjut choke i något för att kontrollera om motorn behöver mer luft. Lyssna på motorn efter varje justering för att höra choke effekt på motorn för att bestämma korrekt choke läge för en smidig brus.
6

Push manuell choke i efterhand som de värmer bilmotorer upp. Tryck manuell choke i full gång bilen motorn uppnår normal arbetstemperatur, oftast bara ett par minuter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149291.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.