Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man skjuts ett dött batteri på en manuell växellåda

Visste du att om du har en manuell växellåda bil som du kan starta den utan att ens veva tändningen? Detta är ett mycket användbart trick för att veta om ditt batteri någonsin dör på dig, eftersom du inte ens behöver startkablar eller annan bil. Allt du behöver är en liten kulle, eller ett par personer som är villiga att driva bilen. Tyvärr kommer detta inte att fungera på en bil med automatisk växellåda. Saker du behöver Review, en manuell
växellåda bil En kulle
En vän
Visa fler instruktioner
1

Identifiera en sträcka av tydlig nedförsbacke vägbanan, antingen framför bilen, eller bakom den. Sökvägen bör vara ca 10 och 20 meter lång och tydlig trafik och hinder. Om någon är med dig, har hjälpa dem att hålla ett öga på trafiken. Alternativt kan du använda en platt sträcka av väg, men för detta behöver du ett par människor att hjälpa dig att driva bilen.
2

In i bilen, satte ena foten på bromsen och fullt tryck kopplingen med den andra. Frigör parkeringsbromsen om den är på.
3

Sälj bil på första växeln.
4

Ställ tändningslåset för att köra.

5

Kontrollera igen att det inte finns någon trafik i din väg, och släpper bromsen. Håll kopplingen nedtryckt.
6

kusten ner för backen tills hastigheten når cirka sex eller sju miles per timme.
7

Släpp kopplingen snabbt och du bör känna motorn vända och börja. Om motorn inte startar igång inom en sekund eller två, trycka ner kopplingen och släpp den igen. Vid det här laget bör det vara igång. Var noga med att titta på vart du ska. Om det ser ut som du kunde köra ut ur rummet innan bilen startar, sedan sluta och komma med en annan plan.
8 p Om din bana är platt snarare än störtlopp, följ samma steg, utom har två eller tre personer driva din bil längs den plana vägbanan. När mer pop kopplingen för att starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147917.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.