Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man delar vägen med motorcyklar

Motorcyklar har rätt till full användning av körfält. Riders behöver körfält fulla bredd för att bemöta och hantera risker såsom gropar, flytta över trafiken, starka vindar eller utblås av luft från passerande fordon. Aldrig dela en lane med en motorcykel. Du bör respektera sin plats och position i trafiken. Här är några steg att följa när man delar vägen med motorcyklar. Saker du behöver
Automobile
Visa fler instruktioner
1

Pass som du skulle passera en bil, och inte passerar för nära eller för fort, eftersom explosionen av luft kan blåsa en motorcykel ur kontroll.
2

Signal din avsikt att vända medan du tittar för mötande motorcyklar.
3

Låt minst två sekunders efter avstånd så cyklisten har tillräckligt med tid att manövrera eller stanna i en nödsituation. Både cyklister och förare är mer benägna att göra dåliga beslut om det inte finns tillräckligt stoppsträckan eller tid att se och reagera på förhållanden.
4

Kontrollera dina blinda fläckar vid filbyte. Cyklister som rider tillsammans ett körfält av bilar är ofta ute i förarens synfält. En intet ont anande förare får byta körfält och klipp eller slå en motorcykel.
5

Förutse motorcyklisternas manövrar. En cyklist byter körfält läge att förbereda sig för kommande trafikförhållanden.
6

Räkna och ge utrymme för föraren att anpassa sig till riskerna längs vägarna som du inte kan se.
7

Kompensera för svåra körförhållanden - regn, våta vägar, is och kraftiga vindar -. när motorcykeln bromsar och hantering förmågor försämras
8

ägna extra uppmärksamhet på natten. Du kan enkelt missbedömer avståndet eftersom den enda strålkastare och enda svans ljus av en motorcykel kan smälta in ljusen från andra fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/147826.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.