Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Trailer Bogsering Råd

Körning med släpvagn kan bestå av bogsering en RV, häst eller boskapstransportvagn, flat bed trailer eller annan nytta-typ trailer. Oavsett vilken typ av släpvagn du bogserar, finns det några åtgärder och riktlinjer att följa för att hålla dig själv och andra säkra vägen. Gör en checklista av dessa poster för att hålla i handskfacket. Innan bogsering

Innan påkoppling av släpvagn till din dragfordonet, läsa din instruktionsbok för att se vilken släpvagnsvikt gränser för ditt fordon. Kontrollera skumt på ditt fordon och se till att det är rätt typ och storlek för släpet mottagare. Täck dragkulan med fett innan du ansluter till trailern. Detta håller bollen smorda och jämnar ut rida.

När du ansluter en släpvagn till fordon, se till att alla anslutningar är säkra, spärrar alla är fullt engagerade och säkerhet kedjorna är anslutna. Kontrollera däcktrycket och muttrarna på både dragfordonet och släpvagnen. Anslut ledningar i till lampor och bromsar. Ställ in speglarna på båda sidor av fordonet så att du kan se på vardera sidan av släpvagnen och inkluderar släpets däck om möjligt.
Laddar en Trailer


När du fyller på trailern, kontrollera vikten på all last fördelas jämnt. När du packar en RV, tänk på planlösning och där tyngsta möblerna placeras. Varmvattenberedaren, kylskåp och spis är i allmänhet de tyngsta poster. Packa bagaget, mat och andra objekt på motsatta sidor av RV.

För platt säng och Släp, se till att lasten är jämnt fördelad och inte hänger över sidan av släpvagnen. Flat bed trailer ska aldrig bogseras utan bogsera remmar för att hålla lasten på plats. Oavsett vad du dragande, bör den säkras med bogsera remmar i en öppen-top eller öppen-sidig trailer. Dra en släpvagn


Pulling
någon typ av släpvagn får din bil att köra annorlunda. Snabbare blir trögare och bromsning kommer att förlängas. Vid körning, stanna minst fyra eller fler billängder bakom fordonet framför dig. Var extra uppmärksam på bilar och villkor vägen framför dig. Kör långsammare genom trafik, städer och överbelastade områden än du normalt skulle. Plötslig inbromsning är inte möjligt med en mycket tung släpvagn utan risk för överknytning.

Vid svängar medan körning med släpvagn, att göra svängen bredare än normalt. Trailern kommer inte följer fordonet sökvägen exakt. Trailern faktiskt kommer att göra svängen snävare än fordonet, så överdriver dina svängar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148106.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.