Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kör en sexväxlad

Att köra en 6-växlad bil manuell växellåda kan vara svårt för nya förare och för dem som används för att köra automatiska bilar, som växlar för dig. Men med tanke på en trygg övningsområde och tid att öva, kan vem som helst bli en expert manuell bilförare. Att köra en manuell bil kan vara roligare och mer engagerande än att köra en automatisk, så lära sig att köra en pinne och har en fantastisk tid under din dagliga kör runt stan. Instruktioner
1

sitta i förarsätet på bilen och spänna fast säkerhetsbältet. Bekanta dig med placeringen av varje körning kontroll: kopplingspedalen längst till vänster, bromspedalen i mitten, gaspedalen längst till höger under instrumentbrädan och växelspaken på mittkonsolen. Håll ner bromspedalen med höger fot och tryck kopplingspedalen i golvet med vänster. Vrid tändningsnyckeln, och bilen startar.
2

Shift transmissionen till första växeln genom att trycka växelspaken i den första växeln position som anges på handtaget. Låt kopplingspedalen långsamt. När du släpper upp kopplingspedalen, kommer bilen att börja skaka eller ens röra sig sakta framåt. Den punkt vid vilken detta sker kallas "friktion punkten," och det är den punkt förbi där du kommer att driva ner kopplingspedalen för att växla om. Ta några minuter för att bekanta sig med denna punkt. Addera 3

När du är redo att börja köra, släpp bromsen och släppte ut kopplingen långsamt. När kopplingspedalen når friktionspunkten, tryck lätt på gaspedalen. Släpp kopplingspedalen helt och du kommer att börja gå framåt i långsam takt. Måttlig din säd med hjälp av gas-och bromspedaler.
4

När du är redo att växla (oftast mellan 2500 och 3000 varv per minut på varvräknaren), tryck kopplingspedalen förbi friktionspunkten och ta din foten från gaspedalen. Sätt växelspaken till det andra växelläget såsom indikeras av kugghjulet kartläggning på toppen av växelspaken. Släpp kopplingen långsamt och tryck på gaspedalen. Du kör nu på andra växeln.
5

fortsätta köra och växling vid behov. Försök att göra din växlingar så smidigt som möjligt genom att modulera kopplingen och pedaler accelerator.
6

När du är redo att sakta ner eller stanna, tryck kopplingspedalen förbi friktionspunkten och tryck på växeln shifter till neutralläget (mittläget mellan de sex växlarna), sedan bromsar genom att trycka på bromspedalen. För att fortsätta accelerera, skjuta växelspaken i rätt växel för den hastighet du reser (lägre växlarna för lägre hastigheter), släpp upp kopplingspedalen och tryck mot gaspedalen. Du kommer att bli bättre på att välja rätt växel med övning och tålamod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/148711.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.