Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Off-road 2WD

Även om det kanske dedikerade fyrhjulsdrivna entusiaster kanske inte håller, kan du också njuta av terrängkörning i en två-hjulsdrivna bil. Precis som med 4WD terrängförhållanden, ta en 2WD bil av vägen kräver skicklighet, teknik och en stor portion sunt förnuft. Om du förstår mekaniken i 2WD och hur det gäller terrängkörning, det finns ingen anledning att vara rädd för att ta bilen till baksidan landet. Saker du behöver
2WD fordon
Grundläggande första hjälpen kit
Basic auto verktygslåda
Extra vatten
Reservdäck telefon
Cell eller radio
Visa mer instruktioner
1

Utför en komplett underhåll kontroll på din bil innan du går terrängförhållanden. Saker du bör kontrollera inkludera däcktrycket, batteriladdning, vätskenivåer och fjädring. Om du inte är erfaren nog att göra det själv, har en professionell ta en titt.
2

Walk den svåraste delen av terräng du planerar att off-road i. Ta del av löst underlag, branta dropoffs och lutningar, doserade hörn, stora stenar och andra hinder. Planera din färdväg så att inga så många hinder som möjligt.
3

ske långsamt över terräng, hålla den planerade rutten och alla kommande hinder i åtanke.

4

Ta det lugnt på gasen, särskilt vid passage över löst underlag eller gå uppför en sluttning. Att upprätthålla en stadig fart är mycket effektivare än stop-and-go taktik.
5

Öka din hastighet precis innan en backe för att skapa den nödvändiga drivkraften för att tvinga bilen upp och över det.

6

Minska farten innan du går nedför en backe för att undvika att halka. Ju långsammare desto bättre.
7

Öka din hastighet innan korsar floder och hålla foten på gasen hela tiden. Bilen kommer att sakta ner när du träffar vattnet, men bli inte orolig och låt av gasen. Att hålla bilen i rörelse är avgörande.
8

metoden stora hinder som inte helt kan undvikas genom att köra över dem med den främre delen av bilen, sedan vrida så att bakändan inte passera över. Eftersom en 2WD bil inte har en främre differential, kommer du att ha mycket fler avslut i fronten än i ryggen.
9

Ta det lugnt runt hörn på hårt packad ytor. Utan framhjulet makt, är det lätt för den främre att glida ut.
10

Accelerera innan leriga områden för att skapa den dynamik som behövs för att transportera dig över.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149420.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.