Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man bogsera med en fem hastighet

Bogsering är ett stort ansvar, om inte annat så därför att en olycka med en trailer på släp förstärker skadan. Bogsering med en manuell växellåda är lite svårare än med ett automatiskt för ett par anledningar. Genom att trycka på kopplingen och sig växlar lägger till en annan uppgift att ta förarens uppmärksamhet från vägen. Bogsering med en manuell växellåda kräver också att föraren "feather" kopplingen mer att tillägga vridmoment vid låga varvtal vid acceleration. Detta minskar livslängden på kopplingen. Instruktioner
1

Titta i bilens instruktionsbok för maximal dragkapacitet på pounds. Se till släpets massa plus vikten av lasten är mindre än denna klassificering.
2

Ställ fordonet så att dess hitch boll ligger under släpets kopplaren. Sänk kopplingen på bollen och lås den på plats genom att sänka spärren och säkra den med en låssprint.
3

Skjut trailerns elektriska kontakt till bilens elektriska mottagare. Fästa släpets vänstra kedjan till höger om skumt och den högra kedjan till vänster sida.
4

Placera dragfordonet i första växeln och fjäder kopplingen samtidigt lägga lite gas. Accelerera långsammare än normalt för att minska belastningen på drivlinan.
5

Öka följande avstånd till fordonet framför dig att justera för minskad bromsförmåga med ett släp bakom. Minska mängden nedväxling du använder för att bromsa fordonet och släpvagnen. Vikten av släpvagnen accelererar slitaget på bilens koppling. Använd bromsarna för att kompensera för mindre nedväxling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149436.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.