Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur att bogsera en Cargo Trailer

En last trailer används för en mängd olika uppgifter, som att flytta möbler, trädgårdsavfall, skräp och förnödenheter camping. Släp är klassade för sin maximala lastvikten. Överskrider denna rekommendation är farligt eftersom släpets axlar kan gå sönder på grund av överdriven stress. Varje släpfordon skall vara utrustade med broms, signal-och markör ljus att färdas på allmän väg. Testa lamporna innan varje resa är ett smart sätt att undvika en kostsam biljett. Saker du behöver
bogsera fordon med dragkrok
Visa fler instruktioner
1

Lägg vikten på släpvagnen plus massan av lasten. Vagnens vikt är tryckt på informationsskylten enligt brutto släpvagnsvikt, eller GTW.
2

Bestäm dragkapacitet på dragfordonet genom att granska dess bruksanvisning. Trailern plus lastens massa måste vara mindre än den bogsera bilens dragkapacitet.
3

Anslut släpets koppling till bilens dragkrok. Säkra spärren i det låsta läget med en saxsprint genom handtaget.
4

Fäst släpets högra kedjan till hitch vänstra sida och den vänstra kedjan till den högra sidan. De korsade kedjorna är avsedda att fånga släpets tungan i fall det lossnar från fordonet under körning.
5

Skjut trailerns elektriska kontakten i bilens mottagare. <
6 p> Dubbelkolla anslutningarna.
7

Drive långsammare än normalt och ge ytterligare bromsning utrymme för att kompensera för den minskade bromsning och hantering av fordonet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149399.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.