Hur man läser bil Mätare

Många moderna bilar är utrustade med varningslampor, i stället för system spårvidd, så vi har kommit att förlita sig på de blinkande lamporna för att varna oss om problem med våra fordon. Men att veta hur man korrekt att läsa bilens mätare kan hjälpa till att förebygga allvarliga motorproblem. Dessa steg är en primer för att läsa dina mätare. Instruktioner
1

Förhindra fortkörningsböter genom att hålla ett öga på de mest använda mätaren, hastighetsmätaren. Tänk på att om däckstorlek skiljer sig från de ursprungliga däcken, kommer hastighetsmätaren inte läsas korrekt. Byta en överföring även kan påverka hastighetsmätare avläsningar, men de flesta butiker är medvetna om problemet och åtgärda problemet i den nya transmissionen.
2

Titta på din gas mätare noga, eftersom de flesta biltillverkare manipulera mätaren att släppa långsamt tills den passerar 3/4 av en tank och sedan successivt snabbare fram till sista kvartalet tanken. Biltillverkare gör detta för att ge intryck av att bilen har bättre gas körsträcka än det faktiskt gör.
3

Övervaka din temperaturmätare noga för att förhindra att din motor från överhettning. Om du märker att mätaren rör sig i den röda delen av skalan, är motorn överhettad. Pullover till sidan av vägen och stänga av motorn för att låta den svalna. Överhettning kan orsaka allvarliga skador på din motor.
4

Få det bästa bränsleekonomi och bästa acceleration i en vanlig sändning genom att läsa din varvräknare, som mäter hur snabbt motorn stängs i varvtal, eller Revolutions Per Minute . Vare manuell eller automatisk växellåda, kör aldrig motorn så snabbt att varvräknaren in i det röda området.
5

Kontrollera mätaren oljetrycket regelbundet, som en motor som drivs med inget oljetryck, även för mindre än en minut, kan lätt förstöras. Helst ska trycket läser alltid i mellansegmentet på mätaren, varken högt eller lågt. Om trycket läser högt medan du kör, eller börjar tappa nedanför mittlinjen, stanna bilen så snart som möjligt, stäng av motorn och kontrollera oljenivån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145091.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.