Vad är en CDL licens?

En kommersiell körkort (CDL) krävs för förare som driver fordon som klassificeras som kommersiella motorfordon (CMVs). CMVs är i allmänhet större och /eller mer komplexa än traditionella bilar och därför kräver specialkompetens. CDL är en nödvändig kvalifikation för lastbilsförare, bussförare och transportörer av farligt material. Federal Motor Carrier Safety Administration reglerar CDL-programmet, som kräver att alla stater uppfyller eller överträffar federala miniminormer. Historia

federala CDL lagar har varit i kraft sedan 1992. Innan dess, i olika stater någon person med tillstånd att köra bil också lagligt kunde köra en CMV.
Krav

För att få en CDL, måste du ha generellt ett giltigt körkort och personnummer, vara minst 21 år (18 i vissa stater för inomstatliga transport), uppfylla alla medicinska krav och passera de nödvändiga undersökningarna för licensen klassen.

Typer
p Det finns tre klasser av CdLS -. Klass A, serie B och serie C. licens du behöver beror på fordonets vikt och vad den är konstruerad för att transportera

Tentor

testförare för och emot sina CDL i sin hemviststat. Staterna har olika krav, men de måste uppfylla federala normer. Staterna får utfärda ett CDL förrän föraren passerar kunskaper och färdigheter tester relaterade till den typ av kommersiella motorfordon som skall drivas.
Bekräftelser

Drivrutiner kan behöva särskilda påskrifter att driva vissa CMVs, såsom fordon som transporterar passagerare eller transporterar farligt gods.
Diskvalifikationer

Förare får ha sina CDL eller påskrift (er) återkallas på grund av fällande domar för vissa brott, både trafik-och out-of-service-kränkningar. Det är också olagligt att inneha mer än ett körkort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145159.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.