Instruktioner för att köra en traktor

köra en traktor är inte så mycket annorlunda än att köra en bil med manuell växellåda. Alla de nödvändiga tillbehör på en traktor är nästan exakt som för en bil. En traktor har en motor, manuell eller automatisk växellåda, koppling, bromsar och hjul. Den grundläggande funktionen av att köra en traktor liknar nära det av att köra en bil. Att veta hur man kör en traktor kan vara av nytta för någon vars arbete kräver hjälp av en traktor. Saker du behöver
Erfarna hjälpare
Visa fler instruktioner
1

Gå runt traktorn och kontrollera att alla däcken är ordentligt pumpade. Även inspektera området runt traktorn för att säkerställa att det inte finns någonting i den drivande vägen för traktorn. Ombord på traktorn
2

Climb och sitta i förarsätet. Inspektera alla mätarna som oljetryckmätaren och vatten temperaturmätare för att se till att de fungerar. Inspektera bas shifter handtag och lokalisera växellägen nummer. De flesta traktorerna är utrustade med ett diagram nedan växelspak som beskriver skiftande ordning av kugghjulen.
3

Tryck på bromspedalen och kopplingspedalen helt nedtryckt. Flytta växelspaken i neutralläge. Den neutralläge på diagrammet bör jag märkt "N". Kopplingspedalen ska vara på vänstra fotstödet och bromspedalen ska vara på höger sida fotstöd bestämma på vilken typ av traktor du kör.
4

Släpp kopplingspedalen men fortsätta att hålla ner bromspedalen. Kontrollera att motorns stoppknapp eller motorn kill spaken trycks i. Vrid startnyckeln på tills traktorns motor startar. Ställ in tomgångsvarvtalet hos motorn genom att flytta tomgång justerdonsarmen nära ratten. För att börja köra traktorn, flytta justerdonsarmen hela vägen ner tills motorn går på tomgång.
5

Tryck ner kopplingspedalen helt. Flytta växelspaken till den första växelläge som beskrivs av diagrammet nedan växelspak. Långsamt släpper kopplingen och hjulen kommer att börja flytta. Justera tomgångsvarvtalet för motorn genom att dra i tomgång varvtalsreglaget upp. För att öka hastigheten på traktorn, tryck ner kopplingspedalen ner helt igen och flytta växelspaken till den andra växeln plats. Långsamt släpper kopplingen och traktorn kommer att få snabbare. Styr framhjulen genom att vrida på ratten.
6

att stoppa traktorn drar tomgång justeringsspak hela vägen ner och tryck ner bromspedalen. Eftersom traktorn saktar ner, tryck ner kopplingspedalen ner och flytta växelspaken tillbaka till första växelläget.
7

Fortsätt hålla kopplingen och bromsen tills traktorn kommer till ett fullständigt stopp . Vrid tändningslåset med växelspaken i första växelläget. Dra ut på motorn kill switch eller spak. Detta kommer att förhindra att traktorn rullar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145846.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.