Hur man kör en manuell Gear Shift på en Steering Wheel Column

Den 3-växlad "H-mönstret" växelspaken på kolonnen var standardutrustning för många USA-tillverkade bilar fram till mitten av 1970-talet. Efter det flyttade växelspaken på de flesta bilar i golvet. Den "H-mönstret" för manuella växellådor kallades detta eftersom en fullständig växling liknar bokstaven "H" Instruktioner
1

Tryck på bromsen med höger fot samtidigt som du trycker på kopplingen med vänster fot. Växelspaken kan vara neutral eller första växeln. Neutral är i ribban av "H" - eller som om spaken pekade mot 12-minuters märket på en klocka ansikte - och ger dig möjlighet att flytta spaken bakåt och framåt. Första växeln kommer inte att tillåta dig att flytta spaken från framsidan till baksidan, och det är som om spaken pekade på 5-minuters märket på en klocka ansikte.
2

Med kopplingen nedtryckt och höger fot på bromsen, dra växelspaken mot dig och upp för att sätta bilen i första växeln från neutral. Första växeln är i övre vänstra delen av "H." Addera 3

Ta din högra fot från bromsen och lindra gas pedalen nedåt, samtidigt som sakta tar bort din vänstra foten från kopplingspedalen. Bilen ska sakta gå framåt. Om det stannar, stänger av bilen och startar processen igen.
4

Trampa ned kopplingen med vänster fot när bilen når ca 10 och 15 miles per timme och flytta växelspaken till andra växeln . Flytta spaken rakt ner från första, tidigare neutral, i den andra. Andra redskap är i nedre vänstra hörnet av "H." Släpp kopplingen och fortsätter att accelerera.
5

Trampa ned kopplingen med vänster fot när bilen når ca 20 till 30 miles per timme. Flytta växelspaken till tredje växeln. Flytta spaken rakt upp, sedan tillbaka mot neutral, sedan ifrån dig, sedan upp igen - som om du spåra "H" från nedre vänstra till övre högra brevet. Släpp kopplingen och fortsätter att accelerera.
6

vända processen genom att övergå från tredje till andra, eller andra till första, eftersom bilen behöver bromsa. Växla till första växeln när du kommer till ett fullständigt stopp och börja därifrån igen för att växla upp till trean.
7

Vända bilen genom att först flytta växelspaken till friläge. Med kopplingen nedtryckt, tryck växelspaken bort från dig och nedåt, som om att flytta spaken till nedre högra hörnet av "H." Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145638.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.