Hur får man en Oklahoma Körkort

Körkort i Oklahoma regleras av Department of Public Safety (DPS). Liksom de flesta stater, kräver Oklahoma särskilda former av identifikation för att kvalificera sig för ett körkort, inklusive primära och sekundära källor, såsom pass, social security-kort och födelseattester. Mindre förare är under graderad Körkort (GDL) program med tre steg, vuxna förare av minst 18 år kan kvalificera sig direkt för en obegränsad licens. Om din licens har aldrig återkallats, kan du inte berättiga till något i Oklahoma. Saker du behöver
Statligt utfärdat identifiering
Visa fler instruktioner
tonåriga förare
1

Få en körkortstillstånd. Teenage förare måste vara minst 15-och-ett-halvt om de vill få ett körkortstillstånd, och de måste vara inskrivna i och ta en förares utbildning kurs. Kurser kan vara formell, eller du kan få undervisning av en förälder. Om du är förälder-lärde du inte kan få ett körkortstillstånd tills du är 16. Dessutom måste du klara ett syntest innan de får tillstånd. Du måste fått en DPS kontor eller en tagg byrå att ansöka om tillstånd, och ta två former av identifiering, sanningsförsäkringar av inskrivning i skolan, en förälder eller förmyndare att underteckna blanketter och betala ansökan och licensavgift, är som en totalt $ 25,50 från 2010. En lista över tillgängliga DPS och byråer Tag ligger i Körkort FAQ länken i avsnittet Referenser nedan.
2

Ansök om ett mellanliggande tillstånd. Tonåringar med mellanliggande licenser endast körning från 05:00 till 10:00 och i antalet passagerare de får ha i bilen med dem. Dessutom måste förarna ha haft sin Learner Tillstånd för sex månader, har ingen trafik övertygelser och passera en drivande fristående examen. Förarna måste också få minst 50 timmars utbildning från en licensierad förare att kvalificera sig. För att få en uppgradering måste du besöka en tagg byrå och betala en extra avgift på $ 4, som av 2010. Addera 3

kvalificera sig för en obegränsad licens. När du har haft din mellanliggande licens för sex månader (eller ett år för förälder undervisade drivrutiner), kan du ansöka om en obegränsad licens. Den enda andra kravet för detta steg är att inte ha några trafikförseelser på din post. En uppgradering till obegränsad licens kräver att du betalar en $ 4 avgift på en tagg byrå kontor.
Vuxen Drivrutiner
4

Ta undersökningarna. Om du är en ny drivrutin minst 18 år, måste du passera både skriftligt och körförmåga undersökningar för att få en licens. En länk till studien manualer för tentor finns i avsnittet Resurser nedan. Dessutom måste du klara ett syntest.
5

överlåta din licens. Om du flyttar till Oklahoma från av staten, kanske du kan överföra din licens utan att den skriftliga eller körskicklighet tentor, men det är den visionen testet krävs fortfarande. Du kommer att behöva ta med din gamla, kvardröjande körkort till DPS tillsammans med en annan form av formell identifiering, till exempel ett pass.
6

Byt din licens. Om din Oklahoma körkort blev stulen eller förloras, kan du gå till DPS och har dem ge dig en ny. Du kommer att behöva ta två former av identifiering med dig till kontoret och betala ersättning avgiften med check eller postanvisning. Som av 2010, är ​​att ersätta avgiften $ 10. Det är möjligt att få en ersättning per post, så länge du kan skicka kopior av två former av identifiering, avgiften samt ett adresserat och frankerat svarskuvert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145697.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.