Hur man kör en bil med manuell växellåda eller Stick Shift

Stick skift eller manuell växellåda kan vara skrämmande och skrämmande om du inte vet hur man kör en bil med denna typ av redskap. Lärande och öva en bil stick shift gör att du känner dig bekväm och säker och kan göra dig en mångsidig förare. Denna artikel kommer att lära dig steg för steg om hur man kör en pinne skift eller manuell växellåda. Instruktioner
1

In i bilen och sätta på dig säkerhetsbältet på. . Rulla ner fönstren för att bättre höra motorljudet och justera växlingarna
2

Identifiera pedalerna i en manuell bil, det finns tre typer av pedaler, den första på vänster långt är det kopplingen, den mittersta är bromsen, och sedan gaspedalen längst till höger. Kopplingen är den viktigaste pedalen allt eftersom den kopplar snurrande motor från snurrande hjulen och låter dig växla utan slipning tänderna hos varje enskild växel för skador. Kom alltid ihåg att innan du växla, skall kopplingen nedtryckt.
3

Tryck ner kopplingspedalen och håll den i golvet och sedan flytta växeln i neutralläge. Detta är den mellersta positionen som känner sig fri när den flyttas från sida till sida. Fordonet är inte i växel när växelspaken står i neutralläge eller kopplingspedalen helt nedtryckt.
4

Slå på motorn med nyckeln, var noga med att hålla kopplingspedalen ner till golvet. Du kan trycka på kopplingen eller lägger växeln i neutralläge eller göra både och. När motorn startas, kan du ta bort foten från kopplingspedalen.
5

Tryck kopplingen till golvet igen och flytta växelspaken till första växeln i det övre vänstra positionen sedan långsamt lyfta foten upp från kopplingspedalen tills du hör motorvarvtalet börjar sjunka, tryck sedan in den igen Upprepa detta flera gånger tills du kan omedelbart känna igen ljudet. Detta kallas friktion punkten. För att fordonet att röra
6

, lyfta foten upp från kopplingspedalen tills varvtal varvtal sjunker en aning och applicera lätt tryck på gaspedalen. Balansera lätt tryck nedåt på gaspedalen med långsamt släppa trycket på kopplingspedalen. Gör detta flera gånger för att hitta rätt kombination av tryck upp och ner. Du kan också göra detta genom att släppa kopplingen tills det ögonblick då motorvarvtalet ner lite och sedan applicera tryck på gaspedalen. Vid denna punkt bilen kommer att börja röra sig. Det är bäst att ha motorn rev precis tillräckligt för att förhindra motorstopp när kopplingspedalen släpps upp. Alltid vara redo att dra åt handbromsen för att stoppa i nödsituation tills du har lärt dig. Kom ihåg, släppa kopplingen för snabbt kommer att låta bilen stall. Om motorn låter som det kommer att stall, håll sedan kopplingen där det är eller ens driva det vidare på något. För mycket motorvarvtal medan kopplingen är mellan fullt upp och fullt nedtryckt kommer att slitas ut kopplingsdetaljer förtid resulterar i glidning eller rökning av kopplingsdelar vid överföringen.
7

Under körning när din RPM når ca 4000, är ​​det dags att flytta in i andra växeln. Kom dock ihåg att det beror helt på bilen du kör vad rpm varvräknare kommer att nå innan du måste flytta. Din motor kommer att börja tävla och skynda, och du måste lära dig att känna igen detta buller. Sätta press nedåt på kopplingspedalen och styra växelspaken rakt ner från 1: a växeln i nedre vänstra positionen. Många bilar har en "Shift Light" eller indikationer på hastighetsmätaren som kommer att berätta när du behöver flytta så att du inte rev motorn för snabbt.
8

Tryck ned gasen mycket något och långsamt släppa upp kopplingspedalen. En gång i växeln och på gasen ska du helt ta bort foten från kopplingspedalen. Vila foten på pedalen måste undvikas, eftersom det ökade trycket till kopplingen orsakar en för tidig förslitning. Vid stopp, släpp höger fot från gaspedalen till bromspedalen och trycker ner så mycket som
9

krävs och som du sakta till ca 15mph du kommer att känna att bilen ska börja skaka och vibrera. Tryck ner kopplingspedalen helt nere och flytta växelspaken till friläge för att förhindra motorstopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145403.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.