Hur man kör en manuell Gear på en Mazda RX-8

Mazda RX-8, en sport coupe, kommer i en tillgänglig sexväxlad manuell växellåda. Körning med en manuell växellåda i RX-8 liknar andra manuellt drivna fordon i att drivningen kräver mer koncentration och ansträngning. Efter att få en känsla för kopplingen och öva, kommer du vara redo att driva denna Mazda på alla vägar. Instruktioner
som startar och stoppa
1

sitta inne i RX-8 och justera sätet så att du kan trycka på kopplingen, vilket är pedalen längst till vänster, hela vägen ner. Få en känsla för växelspaken. RX-8 har sex växlar och en omvänd, som är på den övre vänstra sidan av växelspaken.
2

Placera växelspaken i neutralläge genom att dra växelspaken ur växeln och mot mitten av växellådan. Tryck ner kopplingen med vänster fot och starta bilen. Om kopplingen inte är nedtryckt hela vägen, kommer bilen inte att starta.
3

Lossa parkeringsbromsen när du bromsar med din högra fot.
4

Tryck kopplingen hela vägen ner med vänster fot och placera bilen i antingen första växeln eller omvänt.
5

Applicera gaspedalen med din högra fot. RPM: s bör vara cirka 2.000 på denna punkt, vilket är tillräckligt för att flytta RX-8 från stillastående.
6

Avskeda av kopplingen sakta samtidigt som gaspedalen. Kopplingsskivorna griper varandra och orsaka att fordonet rör sig framåt eller bakåt beroende på om bilen är i första växeln eller omvänt.
7

Tryck kopplingen nedåt och placera växeln tillbaka till neutralt med på växelspaken. Släpp kopplingen och bromsa för att stoppa fordonet.
Växling
8

Tryck ner kopplingen hela vägen med din vänstra fot.

9

växla genom att flytta växelspaken antingen uppåt eller nedåt till nästa växel medan du tittar på varvtal. Till exempel, efter första växeln, är switch i tvåan när RPM är ca 4.000 för sparsam körning eller strax innan rev limiter hit om racing. Den rev limiter är den röda markerade området på varvräknaren där varvtal inte bör träda.
10

Släpp kopplingen långsamt när bilen är tillbaka i växel.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145442.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.