Återställa en Palomino Travel Trailer

Palomino Camping Trailer Construction är ett Michigan företag som specialiserat sig på lätta tält trailers. Restaureringen av någon vintage resa släpvagn, inklusive en Palomino, kommer sannolikt att bli både kostsamt och tidskrävande. Som sagt, de belöningar är många, bland annat bevarandet av historia och minnen. Ett sådant projekt kommer att framkalla en svunnen tid och underlättar möta kolleger entusiaster som delar en passion. Det är viktigt att ha en bred kompetens och en omfattande förståelse av projektets komplexitet innan du ställer. Saker du behöver
Mekanik Toolkit Review Electrical Toolkit Review Snickeri Toolkit Review Material som krävs
Visa fler instruktioner
1

Köp en Palomino trailer som är så original som möjligt, om du inte redan har ett. Varje komponent som kan återställas istället ersättas hjälper den färdiga artikeln att förbli giltiga, och börjar med en relativt komplett trailer sparar tid och pengar som annars kan riktas till sourcing originaldelar.
2

Bygg upp en lista med kontakter som kan hjälpa till med specialiserade aspekter av restaurering. Besök fritids visar bilhandeln och evenemang som anordnas eller sponsras av entusiaster "grupper, och gå Internetforum som drivs av andra personer som är intresserade av restaurering.
3

Adress eventuella strukturella problem som kan finnas. Börja på taket och arbeta nedåt genom Palomino. Säkerställa att det finns några vattenläckor har högsta prioritet. När taket är ljudet, kolla alla stödbanden och rails innanför murarna, då ersätta någon som är våta eller ruttnade - epoxyföreningar kan användas för att återuppbygga torra ruttnade virke på plats. Var lika försiktig vid inspektion golven eftersom de flesta Palominos byggdes med spånskivor, som kan separera efter ännu en bra blötläggning.
4

service de mekanismer som gör det hopfällbara del av Palomino att lyfta och dra . Var särskilt uppmärksam på de kablar som har en tendens att striden runt tryckpunkter efter många års tjänst. Företag som tillverkar kabinen täcker för båtar är en stor resurs om duken kollapsande sidor behöver uppmärksamhet. Palomino moderbolag, Vanguard, banat väg för begreppet hopfällbara sidor tillverkade av styva paneler i stället för duk, så återställa dessa komponenter är av särskild betydelse.
5

Restore utsidan av släpet till sitt ursprungliga utseende. Specialist färgleverantörer kan blanda färger från prover så små som en 1/2-tums torg, och kan göra oljebaserade färger som kan borstas på - en gång blandas med tillsatser - som torkar utan pensel-märken. Har trimma re-kromad, och ha en låssmed rekey alla dörrar och last lås bay som inte kan öppnas.
6

Delta till Palomino infrastruktur. Testa VVS för sundhet och reparera eller byt ut slitna eller skadade rör och komponenter. Byt ut 120 - och 12-volts säkring-skivor med paneler brytare, och installera nya ledningar enligt koderna som styr fritids fordonsindustrin. Ombyggnad axeln med hubbar utrustade med elektriska bromsar, och installera ett helt nytt chassi 12-volts system. Strip ut och installera om propan som använder alla nya rör och rördelar. Byt hjullager och packa naven.
7

bort och ersätta alla inventarier som är oförenliga med Palomino eran. Om Galären eller badrummet har eftermonteras, rådfråga någon leverans dokumentationen fortfarande med släpvagn eller ägarnas grupper och forum på Internet för att lära sig hur originalen såg, och där originaldelar eller trogna reproduktioner kan anskaffas.
8 < p> Skapa nya mjuka möbler och stoppning, såsom gardiner och täcker sits, med material som efterliknar de som visas på fotografierna i försäljningsbroschyrer. PDF-filer av dessa broschyrer kan ofta köpas för nedladdning från internet auktion webbplatser. Om du inte kan sy dem själv och en sömmerska kan inte inte kan hittas lokalt, bör entusiaster organisationer kunna erbjuda rekommendationer.
9

Deal med detaljarbetet i mån av tid. Interiör trä trim eller Formica ytor kan behöva renoveras eller bytas ut, kan skåp interiörer behöva re-flås, och golvbeläggningar och väggdekoration kan behöva återställas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118552.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.