Felsökning av en trailer Break-away Switch

De flesta större vagnar har elektrisk trumbromsar som aktiveras av en elektronisk broms styrenhet monterad i dragfordonet. Som en extra säkerhetsåtgärd, kan du behöva ha ett break-away switch. Den bortbrytbara omkopplaren är monterad på framsidan av släpvagnen tungan och har en tunn kabel som är ansluten till krok eller bakre stötfångaren av dragfordonet. Om vagnen kommer lös från dragfordonet under resa, drar den tunna kabeln på switchen och aktiverar de elektriska släpvagn, som ska stoppa vagnen omedelbart och hålla den från att fritt Wheeling på motorvägen. Testa din break-away byta inför varje resa för att se till att det fungerar ordentligt. Saker du behöver
Wrench (tillval) katalog Batteripolen borste (tillval) Review, Digital voltmeter (tillval) katalog batteriladdare (tillval)
Visa fler instruktioner

1

Hitch släpvagnen till dragfordonet som om din förberedde för en resa. Låt den elektriska sladden från släpvagnen kopplas bort från bogsera bilens uttag.
2

Lokalisera batterifacket nära släpet tungan. Lossa spännbandet och ta bort locket.
3

Lossa batteriets kabelklämmorna med en skiftnyckel. Lyft batterikablarna rakt upp från batteriet. Använd ett batteri terminal borste för att rengöra batteripolerna och insidan hålet i batteriet kabeländarna. Byt ut kablarna och dra åt klämmorna med en skiftnyckel. Hoppa över detta steg om batteripolerna är rena.
4

Placera en digital voltmeter på batteripolerna för att bestämma tillståndet för laddning av batteriet. Ladda batteriet med en batteriladdare om spänningen är under 12,5 volt. Sätt tillbaka batteriluckan.
5

Lokalisera break-away strömbrytare på släpvagnen tungan. Observera att strömbrytaren är ungefär två till tre inches lång, rektangulär och har en tunn metall kabel sticker ut från det.
6

Leta stiftet på switchen att kabeln är ansluten till. Dra i spaken ut till sin första hack. Observera att det kommer att ta cirka 20 pounds av pull för att få byta ut. Lyssna efter ett klick på släpvagnens hjul för att indikera att de elektriska släpvagnsbromsar har tillämpats.
7

Försök att köra bogsera fordonet framåt en kort sträcka för att testa släpets bromsar. Observera att bogsera fordonet inte ska röra sig. Har släpets bromsar justeras om det rör sig.
8

Skjut tillbaka sprinten i på break-away switch. Koppla dragfordonet från släpvagnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118669.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.