Hur man installerar ett Gas Electric kylskåp i en Scamp Travel Trailer

Ludde började tillverka lätta resor släpvagnar i 1972, som specialiserat sig på små, hårt skal glasfiber enheter konstruerade för att dras av bilar och lätta lastbilar. Alla Scamps byggs på beställning, så även en Dometic kylskåp erbjuds som tillval är det möjligt att köpa en begagnad modell som inte är försedd med något. Kylskåp är alla men nödvändig i sådana små resor släpvagnar, eftersom ledigt utrymme inte är tillgängligt för att lagra och komma åt kylarna. Installera ett nytt kylskåp är en komplex uppgift som kräver ett antal olika färdigheter. Saker du behöver
Snickeri verktygslåda paneler
Plywood
Borrmaskin
Tigersåg
Förstärkning bråte
Förstärkning slangen (tillval) katalog Louvered Gångjärn material

Lock Review Propan försörjning
Elförsörjning
Visa fler instruktioner
1

Konsultera kylskåpet tillverkarens anvisningar för dimensionering och tillverkning av en inneslutning som att installera kylskåpet. Typiskt inneslutningen kommer att göras av plywood paneler, fast på båda sidor, toppen och botten, öppna i fronten för att komma kylskåpsdörren och ventilerad på baksidan via en louvered dörr. Lådan måste vara tillräckligt djupt att när framsidan av kylskåpet är i jämnhöjd med den främre delen av sidopanelerna, det finns ett användbart utrymme bakom kylskåpet för att få tillgång till maskiner och leveranser bränsle.
2

Skapa en dörr yttre åtkomst till baksidan av kylskåpet inneslutningen. Kylskåp skapar värme under korrekt drift och har reglage som baktill, så en dörr ventilerat med lameller måste installeras. Använd en stud detektor för att hitta strukturella tunnband och skenor stöd i Ludde på väggarna, och sedan markera en ruta där det inte finns några hinder för styckning. Borra ett hål i ena hörnet av formen för att starta, sätter bladet av en tigersåg i hålet och följ markeringen hela vägen runt. Addera 3

Förstärka kanterna på hålet med timmer eller metallrör, sedan tillverka en dörr gjord av rasterfilmen material med hjälp av off-cut som en storlek mönster. Louvered material är vanligtvis tillgänglig i HVAC gångarna av lagerlokaler hem förbättring. Gångjärn dörren och efter att den är på plats, montera ett lås för att förhindra att det kommer öppna när släpvagnen pågår.
4

Installera en propan leverans till platsen för kylskåpet. Stäng av Ludde på gasolflaskan huvudsakliga kran, sedan bränna bort kvarvarande gas i ledningarna genom att tända en spis-top brännare. Filial till en redan existerande körning av koppar propan röret vid en plats praktiskt att den nya kylskåp inhägnad och användning kompressionskopplingar att skapa en sporre. Kör sporre i inneslutningen och följ kylskåpet tillverkarens instruktioner för installation av ett ändbeslag som fäster röret till enheten.
5

Installera en elförsörjning till placeringen av kylskåpet. Detta görs vanligen genom att köra en 12-gauge-eller-mer tre-ledare ärm kabeln från Ludde på brytaren ombord på baksidan av kylskåpet inneslutningen, sedan montera ett vanligt hushåll tre-pin uttag i en vägg ruta där det kan vara nås från nyinstallerade luckan. Storlek brytaren enligt kylskåpet tillverkarens anvisningar, men inte installera det. De flesta kylskåp levereras med en stickpropp ansluten till sin nätsladd, och installationen av ett nytt försäljningsställe kan enheten vara ansluten rakt i.
6

Skjut kylskåpet i inneslutningen, hålla den fyrkantiga och nivå. Skjut den bakåt tills den är 6 till 10 inches framåt av dess avsedda plats och lämna den där för att ge extra åtkomst utrymme baktill. Genom den nya förinstallerade luckan, anslut propan och elförsörjning, sedan återinföra propan tryck och testa ledningar och kopplingar för sundhet. Anslut kylskåpet till det nya uttaget, sedan installera brytaren
7

Skjut kylskåpet fullt hemma och följ installationsinstruktionerna för att säkra det på plats,. Typiskt kommer det att finnas skruvhålen i fötterna för att använda som förankringspunkter, förbinder dem till basen av skåpet. Montera dörren om den levereras lös, och kontrollera att öppningen åtgärden inte hindras av gångjärn-sidopanel inneslutningen.
8

Vänta rekommenderad viloperiod, följ tillverkarens anvisningar att initiera och testa hur ditt nya kylskåp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118447.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.