Specifikationer för Trailer Elektriska kontakter

Federala lagar i USA och Kanada kräver att alla vagnar ha minst varselljus, blinkers, bromsljus och en registreringsskylt ljus. Ström för belysningen kommer från dragfordonet via kontakter. Vissa vagnar har extra utrustning som kräver ledningsdragning, såsom elektriska bromsar, back-up lampor eller en laddare eller andra tillbehör. Ett brett utbud av specifikationer täcker de flesta trailer Elkontakt applikationer. End, form och Pins
Större trailers har upp till sju-pins kontakter.

att göra en elektrisk anslutning, behöver du två kontakter: en på fordonet och en på trailern. Fordonet kontakten ger spänningar och har kvinnliga kärl för att skydda spänningen från shorts. Trailern har en hankontakt med stift för att passa in i den kvinnliga fordonets kontakt. Anslutningar kan vara platt eller rund. Trailer kontakter har fyra, fem, sex eller sju stift. Fyra stift ansluts till jord, vänster bakljus, höger bakljus och rinnande ljus. En fem-stiftskontakt tillför en elektrisk trailer broms, en sex-stiftskontakt lägger en paus ifrån kit, innerbelysning eller batteriladdare,. Samt en sju-stiftskontakt lägger backup lampor
Four-och Fem-polig Wiring

för en fyra-stiftspecifikationer kontakt ledningar, går en grön kabel till stift 1 för höger-blinkers, går en gul kabel till stift 2 för vänster-blinkers, en vit tråd går till stift 3 för jordanslutningen och en brun tråd går till stift 4 för varselljus. För en fem-stiftskontakt, lägg en blå kabel till stift 5 för släpvagnsbroms. För större kontakter, tråden färgerna förbli detsamma men tappen siffrorna förändras.
Six-pin Anslutning

sex stift trailer kontakter använder brev specifikationer för stiftet layout. "R" betyder rätt bakljus, "L" betyder vänster bakljus, "T" betyder svansen eller rinnande ljus, betyder "G" marken "S": den elektriska bromsen controller och "A" betyder en svart tråd för en batteri leder till laddaren, inre ljus eller tillbehör.
Seven-pin Anslutning

En sju-stiftskontakt använder antal specifikationer med sex stift runt kanten och en i mitten. Stift 1 är jordanslutningen, stift 2, släpvagnens broms, stift 3, svansen eller varselljus, stift 4, tillbehör batteri, stift 5, vänstersväng, stift 6, höger sväng och centrum stift, en lila tråd för back-up lampor. För alla kontakter, bromsar sätter spänning på båda lamporna blinkers samtidigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117412.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.