2002 Honda Foreman 500 Olja Krav

Varje fordon med en förbränningsmotor ska ha olja för att hålla den igång. Olja är det som håller motorn smörjs. Friktionen av metall-på-metall-kontakt skapar temperaturer som kommer att förstöra det på bara några minuter utan olja. Det är inte bara viktigt för motorn utan även överföring samt alla andra interna delar som kräver metall-på-metall-kontakt. Den 2002 Honda Foreman 500 bandvagn är inte annorlunda. Att veta vilka typer av olja samt hur mycket är viktigt att hålla den i gott skick. Motorolja

Motorolja har olika viskositet. Om man tittar på etiketten på en flaska olja ser du två siffror och en bokstav - till exempel, 5W-30. De två siffrorna anger viskositeten vid olika temperaturer. Den "5" står för viskositeten vid icke-drift temperatur, den "30" är viskositeten vid driftstemperatur. Du måste också veta hur mycket olja att sätta i. För lite kommer att bränna fordonets motor. För mycket kommer att börja bränna olja. Med Foreman 500, använd ca fem liter 10W-40 olja.
Transmission Oil
rida över smuts spår täpper all-terrain transmission mycket lättare

överföring på en all-terrain fordon liknar en vanlig bil, om än lite mindre komplicerat. Problemet är att det är också mer utsatta, och är därför mer mottagliga för väg skräp. Det innebär att du kommer att vilja byta transmissionsolja - rekommenderade 80x90 för just denna bil -. Oftare så skulle du med en vanlig bil, förmodligen runt varje halvår eller så, beroende på användningsfrekvens

Särskilda fetures

ett par funktioner hjälper till att förhindra oljesanering på denna modell av terränggående fordon. Det slutna vevhus Systemet Vent stoppar smuts och partiklar från att komma in en snorklar systemet luftfiltrering hjälper till att hålla vattnet ute. Eftermarknaden snorkel-system finns också. Den högt flöde oljekylare med kylfläkten kommer också att hjälpa till att hålla motorn från att brinna någon olja förutom om du använder för mycket.
Oljebyten

Parkera Foreman och låt den svalna i minst fem minuter. Även om det är kyla, plats på oljetråget undertill för den gamla oljan för att samla in. När minst fem minuter har gått, ta en spärrfunktion set och ta bort oljepluggen från vevhuset. Låt den gamla oljan rinna i pannan. Byt tändstift med spärrfunktion set när oljan har tömts, och ta bort oljan locket märkt "oil" på toppen av vevhuset. Placera en tratt i hålet och ta bort skruven i sidan av vevhuset med en insexnyckel. Häll i 10w-40 olja tills den kommer ut hålet där skruven var. Sätt tillbaka skruven, ta bort tratten och sätt tillbaka locket på toppen av vevhuset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118540.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.