Hur man byter Axel Lager i en båttrailer

Årlig service av axlade båttrailer lagren kan fördröja behovet av att ersätta dem, men någon gång kommer de att behöva bytas ut. Konstant värme från att bogseras på vägen och plötslig kyla när släpvagnen backas i vattnet kan leda till att vatten tränger in i naven. Detta vatten orsakar lagren att bli anfrätt och urkärnade, vilket resulterar i bullriga lager som så småningom kommer att misslyckas. Lagren kan ersättas med enkla verktyg den genomsnittliga hantlangare redan äger. Saker du behöver
Stoppklossar
Jack
stödbenet
Hammer
Mejsel
Tänger
Hardwood träpinne
mässingsdorn race
Lager och tätningar monteringssats
Ratchet och uttag för att passa spindelmuttern
ersättningslager
Byte fettätning
Sprint sälja Grease gun och marina lagerfett Rags Addera Visa fler instruktioner
Bearing borttagning
1

Chock hjulet på motsatt sida av trailern från din utgångspunkt hjulet.
2

Jack upp sidan av släpvagnen du planerar att starta lagerbyte på, och stöd med en pallbock.
3

Placera punkten av en mejsel mellan åsen på baksidan kanten av navet dammskydd och navet, och lätt knacka med en hammare för att lossa dammskyddet. Vrid ratten något och placera mejseln i en annan plats och peka igen. Upprepa tills dammskyddet tas bort.
4

Ta bort sprinten och spindelmuttern.
5

bort tryckbrickan och yttre lagret. Skaka hjulet från sida till sida för att bringa lagret att komma ut ur navet, där den kan greppas och avlägsnas enkelt.
6

Dra hjul och nav från axeln. Placera interiör-sidan nedåt på en bit tidningspapper eller trasa.
7

in lövskog träpinne genom centrum av navet tills den ligger på baksidan av det inre lagret. Strike med hammaren tills det inre lagret och fettätning avlägsnas.
8

Placera mässingsdorn genom navet och håll den mot läppen av den inre lagerbanan. Strike med hammaren, sedan flytta den ungefär en tredjedel av vägen runt och upprepa. Gör detta tills tävlingen tas bort från navet. Vrid ratten och ta bort den yttre lagerbanan på samma sätt.
9

Ta bort allt gammalt fett från navet med trasor. Addera Installera ersättningslager

10

Valde rätt drivrutin från lagerbanan och tätning installation verktygssats för att passa den inre lagerbanan. Föraren ska passa mot den avsmalnande insida lagerbanan med något spel. Slå på verktyget med en hammare tills tävlingen sitter helt i navet.
11

Vrid ratten upp och ner och installera den andra lagerbanan. Belägga båda tävlingarna med ett tunt skikt av lagerfett.
12

packa nya lager med marina lagerfett. Du kan göra detta med bäring packning verktyg, eller för hand. Om du packar lagren för hand, vara säker på att fett faktiskt trycks in mellan alla lagerbanorna. Fettet bör utgöra en topp mellan lagerhållaren och den inre lagerbanan.
13

in det inre lagret i loppet och sedan in fettätning i navet. Kör fettätning in med samma drivrutin du använde för att installera den inre lagerbanan, men vänder föraren över först.
14

Wrap axelns gängor med tejp (du kan använda maskeringstejp, silvertejp eller någon annan mjuk tejp).
15

Lyft hjulet på plats och skjut på axeln tills sittande.
16

Montera det yttre lagret, tryckbricka och spindelmuttern .
17

Placera sockeln på spindeln muttern och dra medan du vrider ratten tills du känner motstånd. Sedan backa justeringen och skruva igen tills det inte finns något glapp när du skakar hjulet, men hjulet fortfarande roterar fritt.
18

Använd en ny saxpinne och böj ändarna över säkra. Om spåren i muttern skrivs inte ut med hålet i axeln, tillbaka ut muttern en aning tills sprinten kan införas.
19

tillbaka dammskyddet och pumpa flera pumpar för fett i navet.
20

Upprepa på den andra sidan av trailern att slutföra axellagertemperaturen ersättare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117448.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.