Släpvagnsaxel Placering Tips

Korrekt placering av släpvagnsaxlar kan göra skillnaden mellan en trailer som bogserar säkert och lätt och en släpvagn som är en fara för alla runt omkring den när den bogseras. Alltför långt bak och den andel av lasten vikt som bärs på dragkroken är för hög, vilket orsakar onödigt slitage på bogsera bilens fjädring och däck. Alltför långt framåt och släpvagnen tungan vikt inte kommer att räcka, så att släpvagnen svaja dåligt. För enkelaxel Släpvagnar Till Salu

Börja med att mäta längden på släpvagnens last rutan eller plattform, men inkluderar inte släpvagnen tungan. Multiplicera denna längd av 0,4. Denna siffra är avståndet från den bakre delen av lastlådan till mitten av axeln. Till exempel är det matte för en 10-fots box: 10 X.4 = 4. Så, i detta exempel, helt enkelt montera axeln så att axeln mittpunkt är fyra meter från den bakre delen av släpvagnen.
Double Axle Placering

fästpunkt för en dubbel axel installationen beräknas på samma sätt som den enda axel ovan, förutom att det beräknade antalet är mittpunkten mellan de två axlarna. Med användning av samma 10-fots lastlåda som våra tidigare exempel skulle vi göra en markering fyra meter från baksidan av trailern. Detta märke representerar mittpunkten i utjämnaren för främre och bakre fjäder. När detta avstånd är känt, är den totala längden på våren och halva equalizer vidtagits, och den andra fjädern fästet svetsas på det avståndet från centrum märket ..
Andra överväganden

Genom att beräkna den totala längden av alla axlar, fjädrarna och equalizers för att bestämma centrum av aggregatet valfritt antal axlar kan läggas till en släpvagn. Helt enkelt montera axlarna där centrum av aggregatet matchar 40 procent märket på släpet inramar. På en tre-axlad placering, till exempel, skulle detta innebära centrum av den mittaxel var vid en punkt 40 procent in från den bakre delen av släpvagnen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117485.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.