Hur korrekt att justera Resor Bars Trailer Sway

Resor trailer gungning - den okontrollerade sida-till-sida rörelse upplevt i sidvind, när de passerade 18-hjulingar eller vid kraftig inbromsning - är en farlig och förvirrande händelse. Det är vardagligt tal kallas "fisk-stjärt." Experterna på Lakeshore RV, refereras nedan, rekommenderar att alla vagnar över 24 meter lång bör förses med dubbla vingla barer korrekt justerade för att utöva samma tryck på båda sidor av fiberkabel paketet. Bortsett från att ha korrekt justerade vingla barer, kan du minimerat sida rörelse helt enkelt genom att lasta tunga föremål så nära släpet golvet som möjligt, och fördela dem så att cirka 20 procent av släpvagnens totalvikt är på tungan. Saker du behöver
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Hitch resor trailer till ett dragfordon, båda lastade med vikter typiska för din camping behov, och spänningar i vingla barer enligt tillverkarens grundläggande anvisningar. Kör bogsera fordonet på den vanliga hastigheten vid bogsering, med särskild hänsyn till beteendet av trailern.
2

Park dragfordonet och släpvagnen längs en gemensam axel, på plant och jämnt underlag. Engage "Park" på dragfordonet. Hitta spänn skruvarna på varje krängningshämmare - dessa ligger oftast på utsidan ändarna av armarna nära lederna. Använd en skruvmejsel för att vrida dem varje 1/4-turn medurs för att öka gungning kontroll och 1/4-turn moturs för att minska gungning kontroll.
3

Upprepa bogsering övningen, återigen med särskild uppmärksamhet på beteendet av släpfordonet. Park som tidigare och upprepar de justeringar, som löper genom proceduren så många gånger som behövs tills önskad grad av gungning kontroll uppnås.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118511.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.