Hur Wire en Camper Trailer

Camper trailers som dras av ett dragfordon måste anslutas med en branschstandard kontakt för att vara säkert och lagligt används på väg. Ledningsnätet består av en löstagbar plugg som överför elektriska systemet funktionalitet till husbil trailer från dragfordonet. De avtagbara pluggar finns i konfigurationer 4-9 stift med sju stift, platta kontakten är den mest typiska för camparen släp med elektriska bromsar. Pluggen, som är en del av släpvagnens vävstol, har kvinnliga kontakter och ledningar man är ett enkelt projekt. Saker du behöver
Skruvmejsel
kniv
Wire strippor
Visa fler instruktioner
1

Använd din skruvmejsel för att avlägsna de fästelement som håller pluggen externa fall och intern anslutning hubb tillsammans, ta sedan bort det yttre höljet. Skjut sju-sladd från sommarlägret trailern genom det mindre hålet i lådan tills det skjuter ut från det större hålet i målet.
2

Strip bort 2 inches av jacka material från sladden med din kniv. Isoleringen bundna till de enskilda ledarna måste förbli oskadade.
3

Använd matchande färgkodade käft din tråd strippor att skala bort en halv tum av färgkodade isolering från varje tråd. Twist individen står i varje tråd tills de alla tätt lindad i sju separata, rep-liknande flätor.
4

Rådfråga tillverkarens information och studera den interna anslutningen navet att bekanta dig med anslutningskontakt layouten. Varje terminal kontakt skall ha ett antal och funktion tryckta eller präglade bredvid. Lossa skruven på varje terminal så att varje runda öppning är tilltäppt.
5

Arbeta med en tråd /terminal anslutning i taget. Sätt en tråd fläta in rätt plint, dra åt skruven ordentligt. Den 10-gauge mark-till-fordon tråd ska vara vit och fäster terminal # 1, den 12-gauge elektrisk broms tråd ska vara blå och fäster terminal # 2, den 14-gauge bakljus /varselljus /registreringsskylt tråd ska vara brun och fäster terminal # 3, den 10-gauge, bör batteriet charge/12 volt tråd vara röd och /eller svart och fäster terminal # 4, den 14-gauge vänstersväng /bromsljus tråd ska vara gul och fäster terminal # 5, den 14-gauge högersväng /bromsljus tråd ska vara grön och fäster terminal # 6, den 14-gauge extra /backup ljus tråd ska vara lila och bifoga till plint # 7 (i mitten) .
6

Återinför pluggen fallet. Skjut upp kabeln tills den inre anslutningen navet är helt inne, och åsen på den interna anslutningen navet är parad med spåret i fallet. Sätt tillbaka och dra åt fästanordningen.
7

Använd den integrerade tvådelade dragavlastning sele som överbryggar det lilla hålet i det fall att låsa sladden på plats. Den dragavlastning sele överför rycka kraft till målet och bort från anslutningarna inne i navet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118255.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.