Hur vill kolla Bromsar RV Trailer

Släpvagnsbromsar är nödvändiga när vikten av ett fritidsfordon överskrider den vikt som ett dragfordon kan dra. Släpvagnsbromsar är antingen surge bromsar eller elektriska raster. Elektriska bogsera pauser aktiveras när pedalen på bogsera fordonet är inkopplad. Surge bromsar, tiden aktiveras när en sensor på släpet känns RV långsammare. Endera av dessa bromssystem kan använda trumbromsar eller skivbromsar och båda systemen behöver en vanlig säkerhetskontroll. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
Ficklampa
Hylsnyckelsats
Jack
Stoppklossar
Handskar
Ögonskydd
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Blockera hjulen på dragfordonet. Använd en skruvmejsel för att ta bort navkapslar på varje hjul. Lossa muttrarna på varje hjul med en hylsnyckel. Palla upp varje hjul och använd hylsnyckel för att ta bort de lossade muttrarna som håller däcket. Ta bort däcken.
2

Kontrollera den mekaniska skick trummor, skor och fjädrar om RV är utrustad med trumbromsar. Ersätta något sliten eller korroderade.
3

Kontrollera den mekaniska skick rotorer och dynor på skivbromsar. Om rotorerna är skev, har dem vände på en automatisk leverans butik. Byt rotorerna om de är alltför illa skadad att vända. Byt ut elektroderna om de är för tunna eller lös. Montera däcken efter antingen disken eller trumbromsar kontrolleras och nödvändiga reparationer görs.
4

Kontrollera att driva elektriska bromsar genom att först kontrollera tillståndet av ledningar och anslutningar. Ersätta något som är sliten eller nött. Snurra hjulen för hand för att kontrollera att hjulet snurrar fritt. Har någon annan trampa på bromspedalen och kontrollera att bromsarna jämnt ingrepp genom att vrida på ratten och kontrollera det rör sig inte.
5

Kontrollera surge bromsarna genom att först kontrollera sensorn i kopplingen för att se det är inte korroderat eller rost. Snurra hjulen för hand för att kontrollera att hjulet snurrar fritt. Be den andra personen att trycka på sensorn i trailern kopplingen att engagera bromsarna. Se till att både arbeta jämnt genom att snurra varje hjul för hand.
6

Byt ut slitna eller trasiga delar hittades efter kontroll antingen surge eller elektriska bromsar. Kontrollera igen bromsarna efter byte av delar så att du vet fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117528.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.