Hur man tar bort en Sea-Doo Svänghjul

Sea-Doo gör en linje av motordrivna båtar och båtar med utombordsmotorer. Var och en av dessa motorer innehåller ett svänghjul. Detta är en skiva som balanserar den kraft som skapas av den linjära rörelsen hos varje kolv i förbränningskammaren. Du kanske måste ta bort den här enheten för att få den reparerad eller återuppstått. Detta är något som vem som helst med en liten motor kunskap kan fylla i ungefär en timme. Ta bort svänghjulet från en sjöskotrar utombordsmotor är densamma som borttagningen för någon utombordsmotor. Saker du behöver
Skiftnyckel stick
Paint (vattentät) katalog Svänghjul hållare
Assistant Review Vevaxel skyddskåpa
Svänghjul avdragare
9/16-inch box-nyckel
Visa fler instruktioner
1

torrdocka Sea-Doo vattenskotrar. Ta bort det helt från vattnet till antingen en upphöjd brygga eller landa.
2

Livet motorkåpan av Sea-Doo med händerna. Detta är omslaget som vilar ovanpå den utombordsmotor. De flesta modeller hakar helt enkelt stänga och öppna som motorhuven på en bil.
3

bort svänghjulskåpan. Lossa och ta bort skruvarna som håller locket på plats. Lyft bort kåpan från svänghjulet med händerna. Placera locket åt sidan.
4

Markera platsen tidpunkten pekaren på sin monteringsplatta med en vattenfast färg pinne. Tidpunkten pekare är en liten metall stycke med en vass spets i dess centrum. Det är på framsidan av svänghjulet.
5

Ta tidpunkten pekaren. Lossa och ta bort skruvarna som förbinder tidpunkten pekare till sin monteringsplatta med en skiftnyckel.
6

fast svänghjulet så att det inte går att slå. Placera svänghjulet hållaren på mittpunkten för svänghjulet. Har en assistent håller svänghjulet hållaren stadigt på plats.
7

Lossa svänghjulet. Vrid mittbulten av svänghjulet moturs med en skiftnyckel.
8

Placera vevaxeln skyddshatten på den främre änden av vevaxeln. Den främre änden av vevaxeln kommer genom centrum av svänghjulet.
9

Placera svänghjulet avdragare på mitten av det skyddande locket på svänghjulet. Vrid dess bult medsols med en 9/16-inch skiftnyckel. Fortsätt att vrida skruven tills svänghjulet lossnar från vevaxeln.
10

Dra svänghjulet bort av vevaxeln genom att dra i svänghjulet avdragare med händerna.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118563.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.