Hur att installera system vattentrycket i Travel Trailers

Resor släp har oftast två trycksatta vattensystem: en ansluten till en extern stad vattenförsörjning och trycksatt av nätet, och man betjänas av en intern vattentank och trycksatt av en 12-volts vattenpump. Båda systemen måste anslutas så att resor släpvagnar 'handfat, duschar och toaletter serveras oavsett vattenkällan. De två systemen även måste separeras så att stadens vatten kan inte back-flöde i den inre vattentanken. Saker du behöver
Vattenpump
Dricksvatten-rated vattenledning Review, "T"-montering
Slangklämmor
Buntband
KRAN
Visa fler instruktioner

1

Placera 12-volts vattenpump nära färskvattentanken, och fäst den med drivskruvar igenom flikarna på vardera sidan. Wire pumpen enligt tillverkarens anvisningar.
2

Kör en 3/8-tums eller ½-tums rör från stadens vatten inloppet till platsen av pumpen. Diametern bestäms av nipplar på pumpen, stadens vatten inlopp och tanken. Använd svart ABS pipe, snarare än vit PVC som används i bostäder. Svarta rör är mer motståndskraftig mot hjärnskakning och temperaturförändringar.
3

Kör en 3/8-tums eller ½-tums rör från utloppet av färskvattentanken till platsen för pump.
4

Gör en röranslutning från utloppet av tanken till inloppet hos pumpen och sedan från pumpens utlopp till ett "T"-koppling. Om vattenpumpen inte är utrustad med en integrerad backventil - som ofta kallas en backventil - för att förhindra stad vatten från back-strömmar in i lagringstanken, måste man vara insatt i systemet mellan den "T"-koppling och pumpen.
5

Anslut ledningen från stadens vatten hook-up till den andra etappen av "T"-koppling. Anslut den tredje etappen av "T"-koppling till system av rör som betjänar det kalla vattnet kranar på handfat och dusch, på toaletten och till den uppströms sidan av varmvattenberedaren. Gör alla anslutningar i systemet vattentätt med slangklämmor och säkra körningar av röret med buntband av plast, så de är inte känsliga för oavsiktlig skada.
6

Kör ett rör från den lägsta punkten på systemet till en lägre punkt utanför fordonet, och avsluta det i en avstängningskran. Denna sporre används för att tömma systemet, till exempel när vinterförvaring.
7

trycksätta systemet med första staden vatten hook-up och sedan pumpas tanken utbudet. Inspektera varje skarv och huvudledning för läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118508.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.