Hur man byter olja i en Polaris Ranger 700

Polaris Ranger 700 är ett nyttofordon som kan användas för olika typer av arbete i hemmet. Men precis som någon typ av motorfordon du kommer att krävas för att byta olja för att hålla motorn fungerar effektivt. Byta olja på Polaris Ranger 700 bör vara en del av den årliga underhåll rutin för fordon så att den hålls i gott skick. Saker du behöver
Drain Rags pan
Wrench
Gängtätning
Oljefilternyckel
Motorolja
Filter
Funnel
Polaris Premium 4 Synthetic Oil
Visa fler instruktioner
1

Placera bilen på ett plant underlag och starta motorn. Låt motorn värmas upp i 2 till 3 minuter så att oljan värms upp och sedan stänga av motorn.
2

Ställ tråget så att den sitter under avtappningspluggen under oljan tank. Ta bort avtappningspluggen och låt oljan rinna ut i avloppet pan.
3

Sätt tillbaka avtappningspluggen till oljetanken och använd en skiftnyckel för att lossa klämman som är säkra olja slang.
4

Lokalisera skärmen montering på botten av oljetanken och ta bort oljan slangen. Ta skärmen montering med skiftnyckel och torka det rent med en trasa. Applicera gängtätning på gängorna på kopplingen.
5

Byt ut skärmen montering och sätt tillbaka oljan slangen. Dra åt klämman med skiftnyckel för att säkra oljan slangen.
6

Lägg ut en oljefilternyckel på oljefiltret och vrid motsols. Ta bort oljefiltret och rengör ytan av tätningen med en trasa.
7

Ansök motorolja på O-ringen på det nya oljefiltret och installera det genom att vrida det för hand tills ytan tätningen är i kontakt med filtret. Vrid filtret halvt varv för att färdigställa installationen oljefiltret.
8

Leta vevhuset och skruva ur avtappningspluggen för att tappa eventuell kvarvarande olja. Byt avtappningspluggen.
9

bort oljemätstickan och placera en liten tratt i röret. Häll två liter Polaris Premium 4 Synthetic Oil till oljetanken. Ta bort tratten och sätt tillbaka oljestickan.
10

Ställ bilen i friläge och dra åt parkeringsbromsen. Prime oljepumpen att slutföra oljebyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117589.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.