Hur man bygger en tyst box för en RV Generator

Både gas och propan generatorer är förbränningsmotorer. De kan vara mycket bullriga i drift, särskilt äldre enheter och de som körs på högre varv per minut (RPM). En resonerande ren metall bostäder kommer förstärka buller, men att installera ljudisolering får inte orsaka generatorn att överhettas. Universella regler gäller för att skapa en effektiv tyst låda om det är ett lastrum tillägnad generatorn, monterade en svepning permanent på en plattform svetsas till fritidsfordon (RV) eller en fristående enhet. Saker du behöver
Plywood, verktyg snickeri och fästen Or | Stålplåt, verktygsmaskiner för metallbearbetning och fästen
kick hysteres gummiduk Skruvar hotell med penny brickor och skruvmejsel eller
Nitar med breda huvuden och nitpistol
trä eller metall Hålsågar och borrmaskin
Vent fan
Flexibel avgaser avspolning
Aftermarket generator ljuddämpare med fästelement
ljuddämpande generator luftintagsfiltret
Visa mer Instruktioner
1

Tillverka din tysta låda av stålplåt eller plywood. Cut paneler dimensionerad för att balansera säker användning med förvaring överväganden. Hörnen kan förenas med interna lattor, men med hjälp av gångjärn gör att en fristående box fällas ihop platt för resor och förvaring. Lägga till ett tak kommer att låta generatorn köras i regnet utan att bli blöt. Sleeve utsidan av lugn rutan i tjära bältros för ytterligare isolering.
2

Linje tyst låda med hög lakan hysteres gummi. Denna självhäftande material är tillverkad för att minimera buller överföring genom tunna paneler auto organ såsom dörr skinn, och finns på bildelar butiker. Den är lätt trimmas till önskad storlek och form. Förstärka limmet genom avståndet skruvar och Penny brickor runt kanterna vid tillverkning av en trä tyst låda, eller använd nitar med breda huvuden om de använder stålplåt.
3

Använd trä eller metall Hålsågar och en borrmaskin för att skära tre lämplig storlek öppningar i separata väggar. Montera en vent fläkt i ett, orienterad så att suga varm luft ur lådan, inte blåsa svalare luft i. Med en fläkt som flyttar en stor volym av luft möjliggör en mindre öppning, vilket ytterligare minskar ljudet utflöde.

4

Bifoga flexibel avgaser spolning till generatorn avgaser, och dra den genom det andra hålet. Det är viktigt att förhindra att generatorn från återandning egna ångor och ventilera avgaserna kommer också dramatiskt minska värmeutveckling. Fäst den yttre änden av slangen till en eftermarknad generator ljuddämparen, vilket måste vara robust säkras för att förhindra vibrationsskador. Pekar utloppet nedåt hindrar regn från att komma in, och pekar bort från din RV stannar avgasljudet överföring till fordonet som pulser som kan resonans i högljudda bommar.
5

Pass flexibel avgaser spolning genom det tredje hålet och bifoga en ljuddämpande filter till luftintaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118056.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.