Hur Wire en RV för 12-Volt Power

En rekreation fordon eller RV, har två olika 12-volts elsystem. Den har ett chassisystem gemensamt med vanliga bilar, och ett "hus"-systemet korrekt kallas coachen systemet. Att koppla en RV för 12-volts ström kräver en omfattande uppsättning av fordons elektriska verktyg och färdigheter. Innan du ställer om dessa komplexa och invecklade projekt, är det nödvändigt att planera ut vad du kommer att kräva av båda systemen, och lära sig om de alternativ som finns. Saker du behöver
Omfattande uppsättning av fordons elektriska verktyg | 12-volts komponenter, tråd och kontakter | 12-volts säkring styrelser (2 st) katalog djupt cykel batteri
Engine batteri

Visa fler instruktioner
1

planera hur du ska koppla chassisystem så det blir självgående. Vävstolen måste innehålla ett batteri för att lagra energi och starta motorn, och en generator för att generera ström för att hålla motorn igång och toppen på batteriets laddning. Motorn kommer att behöva en bränslepump, instrumentbräda instrumentering, inredning och lagstadgad utomhusbelysning, och en akustisk larmanordning.
2

Bestäm om ett batteri isolator kommer att vara en tillgång. Batterifrånskiljare känner av när generatorn helt har laddat chassit batteriet, som det prioriterar, sedan automatiskt omdirigerar strömmen till tränaren batteriet. Det hindrar även tränare systemen laddas ur chassit batteriet när RV läger.
3

Bestäm hur stor en coach batteri eller bank av batterier du behöver. Gör detta genom att förteckna alla apparater och tillbehör du vill ha och sedan lägga ihop ett nominellt värde för den typiska strömstyrkan varje förbrukar per timme. Detta översätter till förstärkaren-timmars batteriets kapacitet.
4

Tänk vilken utrustning den 12-volts coach systemet kommer att stödja. Det kommer att finnas innerbelysning och exteriör bekvämlighet belysning. Du behöver eluttag, så att du kommer att kräva en säkring ombord. Många husvagnar har ett vattensystem trycksatt av en 12-volts pump, och en propan värmeelement med ett 12-volts fläkt.
5

Bestäm om andra mer specialiserade utrustning kommer att löpa från ditt 12-volts system . Du kan köpa 12-volts kylskåp, och kan koppla ditt system instrumentbrädan ljud till en coach krets så underhållning inte dränera chassit batteriet. Ytterligare komponenter för husvagnar är omöjligt att lista, allt från datorstyrda självutjämnande uttagen till vända kameror, från elektriskt öppna vikar undersidan last till hydrauliska rullstolslyftar kan köras från 12-volts coach systemet
6 Överväg installation av en växelriktare för att öka 12-volt till 120 volt. Hushållens tillbehör och utrustning kan sedan drivas från coachen batteriet.
7

Observera konvent när ledningar din RV. Alla 12-volts apparater och utrustning arbete genom att en fullständig positiv till negativ krets. Montera en säkring för att skydda kretsen och utrustningen på batteriet sidan av varje apparat, med hängsäkringar eller en centraliserad säkring ombord. På marken sidan av varje apparat, måste en ren och tät anslutning göras till negativ, antingen genom jordning av kabeln till ett chassi medlem eller direkt till batteriets minuspol. Kör ledningar endast där de inte kommer i kontakt heta ytor eller rörliga delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118251.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.