Hur man fixar ett trasigt vattenrör i ett Travel Trailer

Vattenskador i resor släpvagnar resultat från antingen en intern eller extern källa. Läckor från utsidan är intermittent beroende på nederbörd, men ett brutet vattenrör läcker varje gång systemet är trycksatt. Vattensystem i resor släpvagnar är oftast tillverkade av polyeten med hög densitet polymer - brukar kallas PEX-rör - eller standard PVC-rör. Saker du behöver
fintandad bågfil
Compression-montering rak kopplare
kniv
Wrench (tillval) katalog ersätter röret tillval)
Visa fler instruktioner

1

Koppla staden-vatten anslutning, stäng av 12-volts vattenpump och tömma systemet på externa drain-kuk. Följ läckan och spåra det tillbaka till sin källa.
2

Skapa fri tillgång till källan till läckan genom att ta bort paneler eller interiörer skåp. Detta brukar oftast inte orsakar mycket störningar, eftersom de flesta resor-trailer vattensystem är begränsade till ett relativt litet område. Den sötvatten tank är under en säng, soffa eller dinette nära till köket, som ligger i anslutning till badrummet och staden-vattenintag.
3

Kapa röret med en fintandad bågfil. Klipp till endera sidan av läckage om en liten splittring har inträffat i PEX eller PVC, vilket oftast förorsakas av vatten frysning och expanderar inuti röret. En uppdelning av en tum eller så i längden är oftast repareras genom att skära ut split, och ersätta den skadade delen av röret med en rak koppling.
4

Skaffa en kompression-passform rak koppling. Ta sågat ut lappar med dig för att säkerställa att du köper en montering av rätt diameter. Använd en kniv för att ta bort grader från båda nedskärningar, skjut raka kopplingen på plats och finger-åt externa muttern på vardera änden av kopplingen. Återinför det trycksatta vatten och kontrollera att inget vatten sprutar från endera änden av kopplingen. Använd rätt storlek skiftnyckel för att dra åt muttrarna i en åttondel varv tills fogarna är sunda.
5

Ersätta en körning av röret om skadan är större än 1 tum i längd. Klipp ut skadade kör med fintandad bågfil, och köpa nya röret och två raka-kopplare. Skär ersättare springa till längden, och installera en koppling i vardera änden mellan den nya och den oskadade befintliga röret.
6

Installera eventuella lister, paneler eller skåp.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118437.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.