Hur du installerar en kontroll RV Bromsar och Wire Harness

Mest sen modell fordon fabriken utrustade med en bogserlina paket kommer att ha en sju-kablage under instrumentpanelen avsedd för användning med en broms kontroll. För bromsen kontrollen att fungera, installera en sådan sele är nödvändigt om man inte redan finns. Körning med släpvagn påverkas av bromsen kontroll kommer också att kräva installation av en sju-stifts dragkrok kontakten och de elektriskt aktiverade bromsar monteras sedan på varje axel för den bogserade enheten. Anslutning av broms kontroll och dess sele är i sig ett okomplicerat projekt. Saker du behöver
bromsstyrenheten
Brake Control sele
Grundläggande bilelektriska Toolkit Review voltmeter
Fästelement
Elektriska kontakter eller en lödning och elektrisk isolering kit
plast zip slipsar
Visa fler instruktioner
1

installera enheten broms kontroll enligt tillverkarens anvisningar. De flesta enheter har en C-formad konsol. Använd muttrar och bultar eller skruvar för att fästa detta fäste i sitt önskade läge. Placera den där bromsen kontrollen kommer att vara tillgänglig under körning, inom 30 grader av horisontell och orienterad längs front-to-back axeln på fordonet.
2

Montera broms kontroll i fästet, antingen genom att helt enkelt skjuta den på plats tills det klickar på plats eller genom att sno två räfflade rattar på vardera sidan tills de är ordentligt klämma bromsen kontroll på plats. Addera 3

Anslut förinstallerade bromskontroll sele på bromsens manöverorgan. Om man inte är fabriksmonterad, anslut sele försedd med broms kontroll som en del av satsen. Rådfråga tillverkaren litteraturen för att avgöra om det är nödvändigt att koppla loss minuspolen på chassit batteriet innan något som helst lödning.
4

Koppla den blå kabeln till terminal # 02 i sju-poliga släp kontakten utlopp .
5

Fäst den svarta kabeln till den varma tråden från batteriet. Använd en inline säkring betygsatt specifikationerna noterade med bromsen styrenheten.
6

Anslut den röda kabeln till bromsljus mikrobrytare på eller omedelbart ovanför bromspedalen. Använd en voltmeter för att avgöra vilken av de två ledningarna från mikrobrytaren permanent leva och anslut broms-kontrollens röda kabeln till den andra.
7

Fäst den vita kabeln till bilens jord.

8

använda plast buntband för att fästa de nya kablar till ditt fordon på ett sådant sätt att de inte skapar en snubbelrisk, inte kommer att störa rörliga delar och inte kontakta alla heta ytor.

9

tillbaka negativa batterikabeln om den lossades. Kalibrera broms kontroll enligt tillverkarens litteratur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118195.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.