Överhettning Problem på en Yamaha FX Nytro Snöskoter

En touring skoter byggd för komfort på banorna, kommer FX Nytro med en kraftfull trecylindrig, 1049 cc motor som gör att skotern att tackla tunga snöförhållanden. Men för en motor av denna storlek, är ordentlig kylning särskilt viktigt att skydda liv och prestanda FX Nytro. För ägarna upplever motorn överhettas, innehåller Yamaha ett antal felsökningstips i FX Nytro handbok att navigera ägare genom snabba lösningar och mindre reparationer. Saker du behöver
Wrench
Högkvalitativ frostskyddsmedel eten glycerol med korrosion hämmare
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera FX Nytro kylningen systemet. Börja genom att parkera snöskotern på plan mark och använda handbromsen för att förhindra rörelser. Låt motorn svalna helt innan du fortsätter med kylsystemet felsökning.
2

Skruva den främre kåpan för att komma åt kylaren och kylvätskebehållaren.
3

Inspektera kylvätskebehållaren. Om kylvätska nivåerna är under "FULL"-märket på sidan av den transparenta tanken, skruva loss och ta bort tanklocket och tillsätt kylvätska till behållaren tills den når detta märke. För FX Nytro, rekommenderar Yamaha en kylvätska blandning av tre delar högkvalitativ eten glycerol frostskyddsmedel med korrosionsinhibitorer och två delar destillerat vatten.
4

Starta Nytro motor och låta kylvätskenivån att stabiliseras. När nivån förblir konsekvent, stanna motorn och tillsätt mer kylvätska som krävs för att fylla kylvätska tanken till "FULL"-märket.
5

Skruva kylvätskebehållaren tillbaka locket på plats och kontrollera om någon kylvätska läckage runt denna reservoar. Ta skotern till en Yamaha återförsäljare om läckage förekommer. Om inget läckage hittas, installera den främre kåpan och starta om snöskotern.
6

Ta skotern till butiken om överhettning problem kvarstår.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118498.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.