Hur man ställer in ett Equal-i-zer Hitch

Bogsering en stor släpvagn med ditt fordon kan vara en nervpåfrestande upplevelse tack vare trailer gungning som orsakas av sidvindar eller genom att träffa andra stora fordon på vägbanan, såsom passerande lastbilar . Lika-i-zer har tillverkat dragkrokar och andra medhjälpare camping sedan mitten av 1940-talet. Equal-i-zer Hitch gör exakt det - det utjämnar vikten på din släpvagn jämnt över alla fyra hörnen på din bogsera fordon, istället för bara på den bakre stötfångaren. Detta gör bogsering enklare och praktiskt taget eliminerar gungning. Se till att din Equal-i-zer skumt är korrekt inställd innan din resa. Saker du behöver
Måttband eller måttstock
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Load släpet och bogsera bilen, eftersom de skulle vara under resa, inklusive alla förnödenheter, vatten spillvattentank och passagerare. Parkera bogsera fordon och släp på en plan yta i linje med varandra omkring fem meter ifrån varandra för att medge bearbetning mellanrum emellan. Mät från marken till varje hörn av ditt fordon på stötfångarna. Anteckna dessa mätningar.
2

Nivå trailern så att den är parallell med marken. Mät från marken till toppen av skumt koppel på framsidan av vagnen med en måttband. Sätt justerbara skaft skumt bollen i skumt mottagaren på din bogsera fordon. Mät från marken till toppen av hitch bollen med ett måttband. Ta bort bultar och muttrar och flytta justerbara skaft uppåt eller nedåt så att kroken bollen mätningen matchar mätning trailer kopplare så nära som möjligt. Dra åt skruvar och muttrar på skaftet med handkraft så att kroken huvudet kan vridas framåt.
3

Rotera skumt huvudet framåt och placera hylsa nit och fem brickor distans (antalet av distansbrickor kan ändra sig senare att få den perfekta uppsättningen upp) i hålet i skaftet strax bakom skumt huvudet. (Obs: Börja med fyra distansbrickor om du blir bogsering med en kort hjulbas SUV.) Dra åt bultarna som håller fast skumt huvudet till den justerbara skaft med en skiftnyckel eller hylsa och spärrnyckel
4

. Mät från kopplingen på släpet till inom 29 och 32 år inches längs den övre ramen på släpvagnen tungan och göra en markering på varje sida. Håll länkplattorna för equalizer barer, en på varje sida av tungan ramlisten, på dessa märken. Sätt monteringsbultarna genom hålen i toppen och botten av varje länkplatta. Placera en bricka och mutter på varje bult och dra åt med en skiftnyckel. Montera de återstående två länkplattor på samma sätt på den andra ramlisten av släpvagnen tungan.
5

Installera equalizer staplarna i skumt huvudet och fäst dem med stiften tillhandahålls och clips. Palla upp framsidan av släpvagnen genom att rotera släpet jack handtaget i en medurs riktning. Tillbaka dragfordonet till släpvagnen så att kroken bollen är direkt under trailern koppel. Placera änden av varje bar på de fästen som du monterade i steg 4 och fäst dem med de medföljande klämmorna.
6

Sänk trailern tungan tills den kommer i kontakt med DRAGKROK. Säkra tungan till bollen genom att skjuta låsmekanismen framåt. Fortsätt att sänka släpvagnen tungan tills tungan uttaget är igång. Mät från marken till alla fyra hörnen på din bogsera bilen igen. Se till att alla fyra mätningar har minskat lika. Om detta är fallet inga ytterligare justeringar behövs.
7

Höj trailern tungan med tungan jack. Ta bort eller lägg bricka distanser bakom skumt som i steg 3. Upprepa Steg 6. Upprepa proceduren tills alla fyra fordon mätningar minskar lika.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117724.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.