Gör-det-själv släpvagnskablage

Kabeldragning en trailer för ljus kan verka som en svår uppgift, men det är förvånansvärt enkelt. De flesta statliga lagar kräver att alla vagnar har fungerande och synlig svans, broms och blinkers. Trailers använder särskilda kontakter ledningsnätet till utnyttja befintliga ledningar för bogsering bil. Med rätt verktyg och lite tålamod, kan vem som helst få sin trailer redo för vägen. Saker du behöver
Trailer kabelsats
Avbitare
Tänger
Hylsnyckelsats
eltejp
Butt kontakter
Wire ringkabelsko
Buntband
Gängpressande metall skruvar
borrmaskin och uttag
Visa fler instruktioner
1

köpa ett kit kabelstam som matchar den befintliga trailern kontakten som är installerad på din bil. Det finns några olika stilar av pluggar som finns, så se till att din nya sele kit kommer att ansluta till din bil.
2

Ta bort alla gamla ledningar och befintliga lampor från släpvagnen. En släpvagnskablage kit kommer att ha nya lampor att sätta i stället för de gamla. Addera 3

Bolt de nya lamporna till släpet med hjälp av de befintliga hålen och fästen på vagnen. Den kabelsats kommer att ha nya skruvar och muttrar för montera dem.
4

Separera den vita kabeln från resten av de flerfärgade trådar i belysning sele kit. Denna tråd är jordledningen, och kommer att bifogas separat senare. Route de återstående kablar ner endera sidan av släpvagnen ramen till bakljusen på baksidan. Säkra kablarna på plats med buntband.
5

Använd en butt-kontakt för att ansluta den bruna ledningen av selen till den bruna ledningen från varje bakljus. I ena änden av skarvförbindning, placera enstaka bruna kabelnätet. På andra plats både bruna kablarna från lamporna. Med hjälp av en tång, klämma vardera änden av kontakten att krympa den och dra åt det ner på trådarna.
6

Anslut den röda tråden i höger bakljus till den gröna kabeln i sele med en butt-kontakt, med samma metod för att krusa ändarna med en tång.
7

Anslut den röda tråden i vänster bakljus till den gula ledningen i selen med en butt-kontakt.

8

Skär bort den vita kabelnätet några inches förbi andra trådknippet, lämnar tillräckligt långa för att fästa den på vagnen ram som en jordkabel. Installera en ring terminal på sin ände och crimp terminal med tång. Detta skapar en bifogad metall hoop på änden av tråden, vilket gör att du kan fästa den på ramen med en skruv.
9

Anslut den vita jordledningen till trailern ramen med en självgängande metall skruv, borr och socket set. Du kan installera jordledningen i någon undanskymd plats, så länge den är ordentligt fastsatt.
10

Fäst den medföljande kontakten trailer anslutning till de flerfärgade trådar. Pluggen har butt kontaktdon byggda på ändarna av de korta ledningar som kommer den. Matcha de färgade trådarna i kontakten till selen trådarna och pressa ihop dem individuellt.
11

Täck varje butt samband med eltejp för att se till att inga fukt tränger in i anslutningen.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118648.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.