Hur vinterförbereder en Seadoo GTX 4-TEC

En dag ute på vattnet med 155 hk GTX 4-TEC från Seadoo kanske bara väl vara en symbol för vad en perfekt sommardag ska vara. Men alla goda ting måste komma till ett slut, och en hård vinter betyder att det är dags att sätta GTX undan för säsongen. För att vara säker på att den är färdig att fjädra tillbaka till livet så snart de varma dagarna börjar komma runt igen, tillbringade några timmar vinterförvaring din jet ski är ett viktigt steg. Saker du behöver
Imma olja
Bensin
Jet ski täcker
Lube
Rag
Wax
Visa fler instruktioner
1

Töm ut vattnet ur din motor så fort det är gjort för säsongen. Fäst GTX 4-TEC till din släpvagn som vanligt så att aktern ligger på den lägsta positionen. Kör motorn några gånger i upp till 30 sekunder varje gång tills vattnet har upphört rinner från båten.
2

Ren och torka utsidan samt insidan av båten. Var noga med att ta bort alla alger som kan ha samlats, eftersom det bara kommer att fortsätta att hårdna och torka över vintern och blir mycket svårare att hantera under våren. När du är klar, är detta ett bra tillfälle att ge det ett tunt lager vax och använda en liten mängd av multi-purpose glidmedel på alla exponerade metallytor såsom de två justerbara speglar.
3

Lägg till i en ny tank. Tillsätt en liten mängd gas stabilisator för att förhindra bränslet från att bli gummiartad över sin månaders lagring. Återigen, starta motorn och låt den gå i upp till 30 sekunder så att stabilisatorn har möjlighet att cirkulera i hela helheten av motorn.
4

Höj GTX 4-TEC förarstolen för att komma dess motor. Ta bort luftrenare innan du startar motorn, så att den på tomgång. Spraya burk av imma olja ner i förgasarna tills motorn stannar. Byt luftrenare. Ta bort tändstiften och spraya mer imma olja i varje ur sina hålor. Med alla tändstiften fortfarande bort, placera en trasa över sina hål och engagera motorn. Även om det inte går att starta utan tändstift, kommer detta att all imma olja att jämnt fördela sig internt. Torka upp eventuellt vandrande olja och byt tändstift.
5

Koppla din minuspol, och sedan den positiva polen. Ta bort den från båten och förvara den på ett någorlunda varmt, torrt, höjt läge, såsom ett träblock.
6

Täck båten i dess lock för att ytterligare skydda den från damm eller väder och lagra den i ett vågrätt läge över vintern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118197.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.