Hur att rengöra en ATV Oljekylare

ATV har massor av olika användningsområden, från bogserar en båt runt fastigheten att använda på en jakttur med dina vänner. Eftersom de går off road, delar tenderar att bli smutsig lätt, inklusive oljekylaren. Om kylaren får stanna smutsiga, sedan oljekylaren inte att vara effektivt, vilket kan leda till problem med motorn. Denna process bör ske så rutinmässigt underhåll eller när ATV blir extremt smutsiga efter en stor resa. Saker du behöver
Slang och vatten källkodspaketet Automotive avfettningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Leta oljekylaren på din ATV. Beroende på märke och modell, kan detta vara på sidan, baktill eller framtill på fordonet, så leta efter en liten radiator med två hydrauliska ledningar som kör in i den. Med lågt vattentryck, använd slang för att skölja bort eventuella stora bitar av smuts från båda sidor av oljekylaren, bara för att lossa dem.
2

Spraya fordonsindustrin avfettningsmedel på båda sidor av oljan svalare, och se till att mätta den ordentligt med avfettningsmedel. Detta kommer att bryta ner allt fett på oljekylaren samt alla stora smuts kvar.
3

bestämma riktningen av luftflödet på oljekylaren. Vilken sida är vänd mot framsidan av ATV är den sida som tar emot luftflödet, och den motsatta sidan är vad du behöver fokusera på. Slå trycket på slangen hela vägen sedan placera tummen över änden av slangen ungefär halvvägs, sätta ett högt tryck explosion av vatten ur slangen. Sikta den genom den bakre sidan av oljekylaren och blåser smutsen ut från baksidan mot framsidan av oljekylaren. Använda lågtrycksvatten, skölj bort eventuella rester på din ATV låt oljekylaren lufttorka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117539.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.