Elektriska släpvagnsbromsar Felsökning Guide

Elektriska släpvagnsbromsar är en mycket välkonstruerade produkter. Med få rörliga delar och ingen läcka, är de nära att problemfri som någon broms kan förväntas bli. Av denna anledning, när det finns ett problem med elektriska bromsar är det oftast ganska snabbt att diagnostisera. Men de flesta problemen med dessa bromsar är i ledningar och är inte mekaniska problem. Börja med dragfordonet

Många gånger när elbromsarna misslyckas eller arbetar för plötsligt, låsa upp hjulen med ens lätt tryck på bromspedalen, är problemet i inställningarna broms controller. Därför, med all elektrisk broms problem förutom ett ljud i bromsarna börjar med att kontrollera styrenheten. Titta efter regulatorn för att lysa upp för att kontrollera att regulatorn har makt och tänds när bromspedalen trycks ner. Nästa, ta låsrattarna eller glidare på regulatorn, ibland dessa drabbas av misstag och i huvudsak blivit avstängd Addera Därefter Trailer Connector
p Om allt verkar bra. med styrenheten, är nästa steg att kontrollera strömmen på släpets kontakten. Du behöver en hjälpare och en multimeter för detta test. Har din hjälpare tryck ner och håll bromspedalen medan du sondera kontakt för spänning. Om ingen ström finns i kontakten, är problemet i ledningar mellan kontakten och bromsen styrenheten. Kontrollera korsningar i tråden tillbaka till styrenheten, dessa tenderar att bli korroderade och misslyckas med att leda ström. Om strömmen finns på regulatorn är det dags att gå vidare till släpet.
Problem på Trailer

När makten ligger vid trailern kontakten på dragfordonet är det dags att kolla trailern marken. Det är enklare än det låter ... med släpvagn kopplad till dragfordonet och kontakten inkopplad igen, helt enkelt slå på dragfordonet lyser. Om den släpvagn tänds ljust, är trailern marken bra.

Nästa, rengöra en fläck på ramen nära axeln på båda sidor av vagnen. Se till att ta bort all rost och färg från denna plats eftersom detta kommer att vara jordanslutningen för multimeter under nästa steg. Använd en liten vice grepp eller klämma för att säkra marken sonden från multimeter till detta rent område.

Be din hjälpare att trycka på och hålla upp bromspedalen medan du söka makten tråd för varje broms. Om strömmen finns här när din hjälpare är att trycka ned bromspedalen men bromsen fortfarande inte fungerar, är problemet antingen fel på bromsen elektromagnet eller anslutning av jordledningen till ramen. Innan du byter magneten, är det en bra idé att ta bort jordanslutningen från ramen, rengöra terminalen och ram helt och sätt tillbaka terminalen till ramen. Testa bromsen igen. Om det fortfarande inte fungerar byter magnet.
P Om däremot ingen ström finns här, är frågan en korroderad korsning eller kabelbrott någonstans mellan bromsen och släpet kontakten.

bromsar som inte kommer att släppa

Ibland släpvagnsbromsar kommer att verka för att ansöka på egen hand, eller kommer inte att släppa när bromspedalen inte längre trycks. När du försöker att diagnostisera detta tillstånd, börja med släpet break-away switch. Denna switch är utformad för att bromsa om släpvagnen bör misstag blir frånkopplad från dragfordonet. Men ibland linan kommer få dras tillräckligt hårt för att stänga kontakten i växeln och bromsa.
Bromsar Oljud och mekaniska problem
Oljud

i hjulen släpfordon försedda med elektriska bromsar orsakas av en mekanisk händelse. För att diagnostisera en broms buller, måste du ta bort hjulet och däcket och helt inspektera bromsbackar och fjädrar. Kontrollera om det finns trasiga och saknade fjädrar och slitna bromsbackar. Inspektera magneten att göra vissa att det inte är bindande eller bär ojämnt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117493.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.