Hur man installerar Hjullager i Trailers

Hjullager tillåter ett hjul att rotera jämnt på axeln. Över tiden hjullager kan uppleva slitage, särskilt om de utsätts för stora mängder smuts och vatten. Som regel hjullager bör avlägsnas, kontrolleras och packas med nytt fett årligen. Detta gäller särskilt båttrailers eftersom de ständigt utsätts för nedsänkning i vatten. Om lagren blir skadad kan du installera nya hjullager på din trailer i ett par timmar med vanliga verktyg och delar från en automatisk leverans butik. Saker du behöver
Flathead skruvmejsel
Gummiklubba
Skiftnyckel
Tänger
Hammer
träpinne
Parts Cleaner Review ren trasa
Lagerfett
Nya lagertätningar och raser
Sprint
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

in spetsen på en skruvmejsel under läppen av dammskyddet (hjul hub) och vrid försiktigt. Om hubben pinnar knacka det försiktigt med gummiklubba.
2

Torka bort överflödigt fett med en trasa. Ta bort sprinten, som håller den kvarhållande muttern på plats, från slutet av axeln med en tång. Ta bort låsmuttern med en skiftnyckel och dra hjulet från axeln.
3

Placera hjulet på en bänk, ansikte (utanför) nedåt och dra ut den inre lagret från axeln med din fingrar. Vänd hjulet och tryck den träpinne i axeln, placera kanten av pluggen mot den bakre kanten av det yttre lagret. Knacka försiktigt på träpinne med en hammare medan du flyttar träpinne runt kanten av lagret, omväxlande tryckpunkter, att skjuta lagertätning och bäring från axeln.
4

Snurra hjulet och ta bort yttre lagerbanan (lagerdistans guard) med hammaren och träpinne på samma sätt som lagret. Om loppet pinnar, placera en bred spets skruvmejsel på kanten och knacka på det med hammaren, med omsorg inte göra mål på insidan av skaftet. Vänd hjulet och ta bort den inre lagerbanan.
5

Rengör insidan av navet och lagren med delar renare och torka torrt med en trasa. Inspektera om lagren är tecken på slitage, såsom sprickor, gropfrätning eller mörkare, gjorde områden som är en indikation på överhettning. Om lagren inte är skadade kan de packas om och bytas.
Installation
6

Applicera ett tunt lager fett på den nya yttre lagerbanan och sätt in den i den yttre änden av axeltappen. Placera den gamla yttre bana ovanpå den nya rasen och lätt knacka den gamla loppet med en hammare tills den nya ras sitter strax under kanten av skaftet. Låt inte den gamla rasen att gå in i axeln, eftersom det kommer att fastna. Avsluta knacka den nya rasen på plats med träpinne.
7

Täck installerade ras och inre av hjulaxeln med tunt lager fett. För marina applikationer, där hjulet kommer vara nedsänkt i vatten, fyller hela hålrummet i hjulaxeln med fett.
8

Rub fett grundligt in i alla områden av det rengjorda eller nya lagret med fingrarna. Sätt lagret i navet, med fingrarna, avsmalnande ände vänd i.
9

Placera en ny lagertätning över lagret och knacka försiktigt på plats med gummiklubba tills den är jäms med navet . Vänd hjulet om och upprepa installationen med den inre lagerbanan och bäring.
10

Fäst hjulet trailern genom att dra åt muttern med en skiftnyckel. Sätt i en ny saxpinne genom muttern och böja änden över med tång. Placera dammskyddet över hjulnavet och kran på plats med gummiklubba.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118465.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.